WolfTheiss najbolja hrvatska tvrtka za odvjetnice

Dora Gaži Kovačević, Ira Perić Ostojić i Vedrana Iveković samostalne su odvjetnice koje imaju ugovore o suradnji s međunarodnim odvjetničkim društvom Wolf Theiss. Wolf Theiss ima sjedište u Beču te pokriva područje srednje i istočne Europe, a podružnice se nalaze u 13 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

WolfTheiss – ako ne tražiš sigurno nećeš niti dobiti fleksibilno radno vrijeme

Iako u Hrvatskoj imamo trend da žene sve više završavaju pravo, ali ga sve manje prakticiraju kroz odvjetništvo zbog teško uskladivog radnog vremena sa privatnim životom, ove tri odvjetnice su se ipak u svojoj tvrtci uspjele izboriti za fleksibilnost koja je zahvaljujući njima sada dostupna i muškim kolegama.

Sve tri imaju po dvoje male djece, a Vedrana je po tom pitanju ‘pionirka’, jer je prva dobila djecu i dogovorila fleksibilno radno vrijeme. Naime, više joj je odgovaralo da s radom započne u ranijim jutarnjim satima i završi ranije tijekom dana. Iako je standard da odvjetnici u međunarodnim odvjetničkim uredima rade puno radno vrijeme, Wolf Theiss je podržao Vedraninu ideju te nastavio suradnju s njom iako je imala fleksibilno i skraćeno radno vrijeme, koje je prilagodila rasporedu svoje djece.

Nakon toga, fleksibilnost se proširila, pa je Dora (inače rođena Zagrepčanka) zbog supruga, koji je također odvjetnik, preselila u Split. Ira, koja je inače iz Rijeke, se odlučila za povratak kući radi supruga i cijelog „sustava potpore“ oko djece.  Dora i Ira su otvorile lokalne urede i nastavile suradnju s Wolf Theissom. Savjetuju pretežno klijente iz Dalmacije, Istre i Primorja te već duži niz godina uspješno surađuju i s klijentima iz Zagreba i ostatka Hrvatske. Vrlo često sudjeluju i u radu na međunarodnim projektima i transakcijama, a prema potrebi putuju u Zagreb i u matičnu kuću u Beč.

Wolftheiss Vedrana Ivekovic
Vedrana Iveković

Brojne nagrade za potporu radu odvjetnicama

Osim toga, aktivno rade i na svojem usavršavanju i daljnjoj edukaciji te pohađaju razne seminare i predavanja.

Važno je za naglasiti da Wolf Theiss Podružnica Zagreb na sličan način surađuje i s muškim kolegama odvjetnicima koji su također fleksibilni u određivanju svog radnog vremena na način koji najbolje odgovara njima i njihovim obiteljima.

Na međunarodnoj razini, Wolf Theiss vodi računa o rodnoj ravnopravnosti, tako da su muškarci i žene podjednako zastupljeni na svim razinama. „Ipak“, navodi Vedrana „na partnerskoj razini, ima još uvijek više muškaraca nego žena“.

No, da je u Wolf Theissu dobra radna atmosfera i da se radi o kvalitetnoj tvrtki, dokazuju i nagrade koje su uslijedile 2013. i 2014. godine.

„Wolf Theiss Podružnica Zagreb je dobitnica nagrade European Women in Business Law Award kao Best in Croatia za 2013. i 2014. godinu, koju svake godine dodjeljuje Euromoney Legal Media Group u Londonu. Natjecale smo se i ove godine, pa trenutno držimo fige“, objasnila je Dora.

Značaj te nagrade je što se ona  dodjeljuje odvjetničkim društvima koji posebnu pažnju pridaju potpori u radu žena odvjetnica, i to kroz posebne programe koji omogućuju ženama da bolje kombiniraju i usklađuju posao i obiteljski, odnosno privatni život.

Wolf Theiss  je tako osvojio nagradu i za najbolji pro bono odvjetnički posao, a tvrtka je bila nominirana i u nekim drugim kategorijama i to: ‘Najbolja inicijativa jedne nacionalne tvrtke za spolnu različitost, ‘Najbolja nacionalna tvrtka za usklađivanje posla i privatnog života’ i ‘Najbolja nacionalna tvrtka za odvjetnice’.

Wolftheiss Dora Gazi
Dora Gaži Kovačević

Porodiljni dopust ne utječe negativno na karijeru

„Ono što je također pozitivno u našoj suradnji s Wolf Theissom je to što smo sve tri po dva puta bile na punom porodiljinom dopustu, bez da to eventualno utječe na našu daljnju suradnju, napredovanje u karijeri ili na vrstu poslova koje odrađujemo. Odvjetnice koje su privremeno odsutne na porodiljnom dopustu,  čitavo su vrijeme uključene u rad tvrtke i tekuće projekte, što umnogome olakšava uspješan povratak na posao, a u cilju daljnjeg usavršavanja, kreirani su i razni interni edukativni treninzi o zakonskim novelama te internim procesima, znanjima i vještinama“, komentirale su odvjetnice.

„Nije da nam posao nije stresan i činjenica je da uvijek imamo blackberry uz sebe, kako bismo mogle prekontrolirati mailove i odgovoriti klijentima, često i kasno navečer.  No, naviknule smo se biti dostupne 24 sata.  Naravno da i mi ponekada poželimo primjerice imati godišnji odmor tijekom kojeg nas nitko ne zove.  Ipak, znamo da zvuči kao često korištena fraza, ali je zaista jako važno da voliš ono što radiš. A uz veliku pomoć kolega i obitelji, sve je moguće. Mladim (budućim) odvjetnicama poručujemo da se prerano ne opterećuju s mislima kako uskladiti poslovne ambicije i želju za skladnom i sretnom obitelji te da zbog straha nemaju kočnicu kod ostvarivanja svojih poslovnih želja.  Sve će se posložiti upravo onako kako one to žele!“, poručile su Dora, Ira i Vedrana, jer su one pravi dokaz da se može izbalansirati i posao i obitelj.

Wolftheiss Ira Peric
Ira Perić Ostojić

Foto: WolfTheiss

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Kako se prijaviti na Wolf Theiss?Ja Sam iz Austrije ,a Sudski spor za kažnjivo djeio vodi se u Općinsko Građanskom Sudu u Zagrebu!Trebam jednog odvjetnika ,međunarodnog da mi može pružit pravnu pomoć i uvid
    u Spis iz Viktorija Ergo Osiguranja iz Njemačke!Jeli mogu kod Vas zakazati Termin ili je moguće doć na jedan razgovor bez Termina?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...