WolfTheiss najbolja hrvatska tvrtka za odvjetnice

Dora Gaži Kovačević, Ira Perić Ostojić i Vedrana Iveković samostalne su odvjetnice koje imaju ugovore o suradnji s međunarodnim odvjetničkim društvom Wolf Theiss. Wolf Theiss ima sjedište u Beču te pokriva područje srednje i istočne Europe, a podružnice se nalaze u 13 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

WolfTheiss – ako ne tražiš sigurno nećeš niti dobiti fleksibilno radno vrijeme

Iako u Hrvatskoj imamo trend da žene sve više završavaju pravo, ali ga sve manje prakticiraju kroz odvjetništvo zbog teško uskladivog radnog vremena sa privatnim životom, ove tri odvjetnice su se ipak u svojoj tvrtci uspjele izboriti za fleksibilnost koja je zahvaljujući njima sada dostupna i muškim kolegama.

Sve tri imaju po dvoje male djece, a Vedrana je po tom pitanju ‘pionirka’, jer je prva dobila djecu i dogovorila fleksibilno radno vrijeme. Naime, više joj je odgovaralo da s radom započne u ranijim jutarnjim satima i završi ranije tijekom dana. Iako je standard da odvjetnici u međunarodnim odvjetničkim uredima rade puno radno vrijeme, Wolf Theiss je podržao Vedraninu ideju te nastavio suradnju s njom iako je imala fleksibilno i skraćeno radno vrijeme, koje je prilagodila rasporedu svoje djece.

Nakon toga, fleksibilnost se proširila, pa je Dora (inače rođena Zagrepčanka) zbog supruga, koji je također odvjetnik, preselila u Split. Ira, koja je inače iz Rijeke, se odlučila za povratak kući radi supruga i cijelog „sustava potpore“ oko djece.  Dora i Ira su otvorile lokalne urede i nastavile suradnju s Wolf Theissom. Savjetuju pretežno klijente iz Dalmacije, Istre i Primorja te već duži niz godina uspješno surađuju i s klijentima iz Zagreba i ostatka Hrvatske. Vrlo često sudjeluju i u radu na međunarodnim projektima i transakcijama, a prema potrebi putuju u Zagreb i u matičnu kuću u Beč.

Wolftheiss Vedrana Ivekovic
Vedrana Iveković

Brojne nagrade za potporu radu odvjetnicama

Osim toga, aktivno rade i na svojem usavršavanju i daljnjoj edukaciji te pohađaju razne seminare i predavanja.

Važno je za naglasiti da Wolf Theiss Podružnica Zagreb na sličan način surađuje i s muškim kolegama odvjetnicima koji su također fleksibilni u određivanju svog radnog vremena na način koji najbolje odgovara njima i njihovim obiteljima.

Na međunarodnoj razini, Wolf Theiss vodi računa o rodnoj ravnopravnosti, tako da su muškarci i žene podjednako zastupljeni na svim razinama. „Ipak“, navodi Vedrana „na partnerskoj razini, ima još uvijek više muškaraca nego žena“.

No, da je u Wolf Theissu dobra radna atmosfera i da se radi o kvalitetnoj tvrtki, dokazuju i nagrade koje su uslijedile 2013. i 2014. godine.

„Wolf Theiss Podružnica Zagreb je dobitnica nagrade European Women in Business Law Award kao Best in Croatia za 2013. i 2014. godinu, koju svake godine dodjeljuje Euromoney Legal Media Group u Londonu. Natjecale smo se i ove godine, pa trenutno držimo fige“, objasnila je Dora.

Značaj te nagrade je što se ona  dodjeljuje odvjetničkim društvima koji posebnu pažnju pridaju potpori u radu žena odvjetnica, i to kroz posebne programe koji omogućuju ženama da bolje kombiniraju i usklađuju posao i obiteljski, odnosno privatni život.

Wolf Theiss  je tako osvojio nagradu i za najbolji pro bono odvjetnički posao, a tvrtka je bila nominirana i u nekim drugim kategorijama i to: ‘Najbolja inicijativa jedne nacionalne tvrtke za spolnu različitost, ‘Najbolja nacionalna tvrtka za usklađivanje posla i privatnog života’ i ‘Najbolja nacionalna tvrtka za odvjetnice’.

Wolftheiss Dora Gazi
Dora Gaži Kovačević

Porodiljni dopust ne utječe negativno na karijeru

„Ono što je također pozitivno u našoj suradnji s Wolf Theissom je to što smo sve tri po dva puta bile na punom porodiljinom dopustu, bez da to eventualno utječe na našu daljnju suradnju, napredovanje u karijeri ili na vrstu poslova koje odrađujemo. Odvjetnice koje su privremeno odsutne na porodiljnom dopustu,  čitavo su vrijeme uključene u rad tvrtke i tekuće projekte, što umnogome olakšava uspješan povratak na posao, a u cilju daljnjeg usavršavanja, kreirani su i razni interni edukativni treninzi o zakonskim novelama te internim procesima, znanjima i vještinama“, komentirale su odvjetnice.

„Nije da nam posao nije stresan i činjenica je da uvijek imamo blackberry uz sebe, kako bismo mogle prekontrolirati mailove i odgovoriti klijentima, često i kasno navečer.  No, naviknule smo se biti dostupne 24 sata.  Naravno da i mi ponekada poželimo primjerice imati godišnji odmor tijekom kojeg nas nitko ne zove.  Ipak, znamo da zvuči kao često korištena fraza, ali je zaista jako važno da voliš ono što radiš. A uz veliku pomoć kolega i obitelji, sve je moguće. Mladim (budućim) odvjetnicama poručujemo da se prerano ne opterećuju s mislima kako uskladiti poslovne ambicije i želju za skladnom i sretnom obitelji te da zbog straha nemaju kočnicu kod ostvarivanja svojih poslovnih želja.  Sve će se posložiti upravo onako kako one to žele!“, poručile su Dora, Ira i Vedrana, jer su one pravi dokaz da se može izbalansirati i posao i obitelj.

Wolftheiss Ira Peric
Ira Perić Ostojić

Foto: WolfTheiss

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...