Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom

Grad Zadar proglašen je najboljom europskom destinacijom prema odabiru glasača diljem svijeta. U konkurenciji 20 gradova, među kojima su i London, Barcelona i Pariz, Zadar je najbolji.

Zadar najbolji grad u Europi

Jučer je završeno glasovanje za najbolju europsku destinaciju na portalu „European Best Destinations“. Iako su mnogi ljudi bili skeptični i mislili su da je nemoguće da Zadar pobijedi London ili Pariz, čak kada je objavljeno da se Zadar nalazi među najboljima, njihov se skepticizam pokazao neutemeljenim. Zadar je ipak najbolji i najljepši.

„Kako god završi izbor za najbolju europsku destinaciju u 2016., mi smo postigli vrlo važan cilj u kampanji. Za Zadar se čulo u cijeloj Europi! S druge strane, u prilog nam je išla i činjenica kako smo istovremeno organizirali Tuna, Sushi i Wine festival koji je ove godine daleko nadmašio prošlogodišnji. Rekao bih da Zadar postaje sve ozbiljni igrač u turizmu, a to su nominacijom prepoznali i na portalu EBD“, rekao je Ante Galić iz TZ-a Zadar uoči proglašenja, piše Zadarski list.

Odabir za najbolju europsku destinaciju portala „European Best Destinations“ održava se već sedam godina. U izboru za najbolju destinaciju nalazili su se i Atena, Prag, Amsterdam, Kotor, Bruxelles, Pariz, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburg, Madrid, Rim, Barcelona, Nikozija, Azori, Nantes, London te Milan.

Pobjeda Zadra samo je još jedno veliko priznanje za cijelu Hrvatsku i naš turizam.

Veliko priznanje, uz Zadar, dobila su i Plitvička jezera koja su se našla na prvom mjestu destinacija koja morate vidjeti u Europi za vrijeme svog života, prema nedavnom odabiru svjetski poznatog portala Places to See in Your Lifetime.

Plitvička jezera se tako nalaze na prvom mjestu 20 destinacija, poput Eiffelovog tornja u Parizu, dvorca Neuschwanstein u Bavarskoj, sela Hallstatt u Austriji, Gásadalura na Farskim otocima i praškog mosta Charles.

Svijet je počeo prepoznavati ono što smo mi već odavno znali – da živimo u zaista prekrasnoj zemlji.

Foto: TZ grada Zadra, Flickr/ Roman Pfeiffer, Min Zhou

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...