Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom

Grad Zadar proglašen je najboljom europskom destinacijom prema odabiru glasača diljem svijeta. U konkurenciji 20 gradova, među kojima su i London, Barcelona i Pariz, Zadar je najbolji.

Zadar najbolji grad u Europi

Jučer je završeno glasovanje za najbolju europsku destinaciju na portalu „European Best Destinations“. Iako su mnogi ljudi bili skeptični i mislili su da je nemoguće da Zadar pobijedi London ili Pariz, čak kada je objavljeno da se Zadar nalazi među najboljima, njihov se skepticizam pokazao neutemeljenim. Zadar je ipak najbolji i najljepši.

„Kako god završi izbor za najbolju europsku destinaciju u 2016., mi smo postigli vrlo važan cilj u kampanji. Za Zadar se čulo u cijeloj Europi! S druge strane, u prilog nam je išla i činjenica kako smo istovremeno organizirali Tuna, Sushi i Wine festival koji je ove godine daleko nadmašio prošlogodišnji. Rekao bih da Zadar postaje sve ozbiljni igrač u turizmu, a to su nominacijom prepoznali i na portalu EBD“, rekao je Ante Galić iz TZ-a Zadar uoči proglašenja, piše Zadarski list.

Odabir za najbolju europsku destinaciju portala „European Best Destinations“ održava se već sedam godina. U izboru za najbolju destinaciju nalazili su se i Atena, Prag, Amsterdam, Kotor, Bruxelles, Pariz, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburg, Madrid, Rim, Barcelona, Nikozija, Azori, Nantes, London te Milan.

Pobjeda Zadra samo je još jedno veliko priznanje za cijelu Hrvatsku i naš turizam.

Veliko priznanje, uz Zadar, dobila su i Plitvička jezera koja su se našla na prvom mjestu destinacija koja morate vidjeti u Europi za vrijeme svog života, prema nedavnom odabiru svjetski poznatog portala Places to See in Your Lifetime.

Plitvička jezera se tako nalaze na prvom mjestu 20 destinacija, poput Eiffelovog tornja u Parizu, dvorca Neuschwanstein u Bavarskoj, sela Hallstatt u Austriji, Gásadalura na Farskim otocima i praškog mosta Charles.

Svijet je počeo prepoznavati ono što smo mi već odavno znali – da živimo u zaista prekrasnoj zemlji.

Foto: TZ grada Zadra, Flickr/ Roman Pfeiffer, Min Zhou

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...