Kako tražiti nadređenog više zaduženja na poslu?

Na novom ste poslu tri mjeseca i većinu obaveza i zadataka rješavate bez problema. S obzirom na to da želite na trenutnom radnom mjestu razvijati karijeru, pitate se je li vrijeme za dodatna zaduženja na poslu. Vjerojatno je, a evo kako možete pitati svog nadređenog za to.

Ako se zateknete kako kimate za radnim stolom svaki dan oko 14 sati, to može značiti da nemate dovoljno motivacije i da zapravo nemate dovoljno obveza. Ništa ne čini da radni dan prođe brže od stvarnog posla. Ako se osjećate neinspirirano ili kao da patite od izgaranja na poslu u kojem nedostaju izazovi, razmislite o tome da od svog šefa zatražite više posla i odgovornosti. Ova vrsta inicijative pokazuje vašem šefu da niste tip zaposlenika koji se želi pojaviti, odraditi minimalno i samo uzeti plaću, piše Career Contessa.

Iako će ovakav e-mail sigurno obradovati vašeg nadređenog, kako bi bio uspješan, možete se poslužiti našim primjerom.


Pročitajte više: Savjeti za karijeru koje ne trebate slušati!


Primjer e-maila u kojem tražite dodatna zaduženja na poslu

Naslov: Moja zaduženja u tvrtki (dodati ime tvrtke)

Pozdrav: Poštovani/Poštovana (dodati ime nadređenog)

Nadam se da ste dobro!

Kao što znate, prilično sam se snašla u svojoj ulozi [POLOŽAJ] i neizmjerno uživam u svom poslu. Ipak, vjerujem da imam vremena, talenta i energije da još više doprinesem timu.

Uzela sam neko vrijeme da identificiram neke potrebe i voljela bih dodati sljedeća zaduženja svom trenutnom opterećenju kako bih zaokružila svoje tjedne dužnosti:

[ZADUŽENJE + ŠTO ĆETE RADITI]

[ZADUŽENJE + ŠTO ĆETE RADITI]

[ZADUŽENJE + ŠTO ĆETE RADITI]

Zaista sam uzbuđena zbog svoje budućnosti ovdje u [TVRTKI] i potpuno sam otvorena za raspravu o tim odgovornostima – kao i o tome kako se one uklapaju u moju trenutnu ulogu – s vama, po vlastitom nahođenju.

Hvala na vašem vremenu,

Srdačan pozdrav,

[VAŠE IME]


Pročitajte više: Kako osigurati da je vaš rad primijećen (bez da budete naporni kolegama)?


Ovaj je predložak savršeni je početak razgovora o poslu koji želite preuzeti kako biste preuzeli daljnje korak za svoju karijeru.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -