Započela humanitarna akcija “Udahnimo život”

Ovoga vikenda humanitarnom revijom hrvatskih dizajnera nakita i odjeće započela je akcija Klinike za dječje bolesti Zagreb „Udahnimo život“ kojom se prikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Humanitarna akcija “Udahnimo život”

Sva sredstva od kupnje ulaznica za humanitarno modno događanje, kao i od prodaje odjevnih komada i nakita koje su dizajneri poklonili donirat će se Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa. Svoj nesebičan doprinos akciji dali su i gudački kvartet FOUR by Quartet, te plesačice plesnog centra TALA.

Humanitarna_akcija_Udahnimo_život_1

„Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom ovog uređaja uvelike će se olakšati malim pacijentima kao i njihovim liječnicima“, objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.

Humanitarnom revijom hrvatskih dizajnera na kojoj su sudjelovali dizajneri odjeće – Hippy garden, LP design, DI Dizajn, Iva Karačić, Ivona Martinko i daVida’s, i dizajneri nakita Zdravka Radić, Sabina Kolonić, Saša Magdić, Andrea Rosandić i Eva Lumezi, napravljen je prvi korak u prikupljanju sredstava za kupnju Bonfils intubacijski endoskopa, te je skupljeno 30.000 kuna.

No akcija ovdje ne završava već se pripremaju novi koraci kojima će se prikupiti ostatak novca, do potpune realizacije. U međuvremenu i vi možete podržati akciju „UDAHNIMO ŽIVOT“ donacijom na Žiro račun HR8823600001501627850 sa svrhom plaćanja DONACIJA ZA KLAIĆEVU – UDAHNIMO ŽIVOT.

Humanitarna_akcija_Udahnimo_život_2

Foto: Kapetanović komunikacije

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...