Zašto bi zaposlili baš vas?

“Zašto bi zaposlili baš vas?” je često pitanje na razgovoru za posao. I pitanje na koje mnogi posloprimci ne znaju dati pravi odgovor.

Konzultanti iz kompanije RDC su pripremili kratki video pomoću kojeg se možete pripremiti za ovo pitanje

Zašto bi zaposlili baš vas? -loš i dobar odgovor

Loš odgovor na ovo pitanje je ako samo nabrojite svoje vještine zbog kojim mislite da bi upravo vas poslodavac trebao zaposliti. To može napraviti svaki kandidat i neće se po ničemu izdvojiti iz mase. Poslodavci i headhunteri traže odgovor s više detalja i dubine. Ako se na taj način pripremite za ovo pitanje, stvorit ćete si priliku da se prodate poslodavcu kao kandidat kojeg on traži.

Kako bi se pravilno pripremili za ovo pitanje dobro pročitajte opis posla i pitajte ako možete koje osobine su ključne za obavljanje posla.

Nakon što definirate 3 ključne osobine za traženi posao razmislite kako ste ih vi iskoristili u prošlosti i koje koristi je to donijelo vašem poslodavcu. Na primjer, ključne osobine mogu biti znanje njemačkog jezika, iskustvo vođenja projekata i prodajne vještine.

Odgovor na pitanje ćete pripremiti na način da ćete imati spreman primjer kako ste te vještine iskoristili u prošlosti, na primjer: “Moje znanje njemačkog i vođenja projekata je rezultiralo uspješnim iskorakom tvrtke xy na njemačko tržište. Projekt izlaska na njemačko tržište je pod mojim vodstvom rezultirao targetiranjem prave populacije s  proizvodom koji to tržište traži. U prve tri godine naša prodajna strategije je rezultirala godišnjim rastom od 30%”.

Na taj način niste samo nabrojiti svoje vještine nego ste dali i dokaze da ste ih već iskoristili za boljitak tvrtke za koju radite. A to je ono što svaki poslodavac traži.

 

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...