Ženski likovi iz Star Warsa dobivaju vlastitu seriju crtića i igračaka

Filmski serijal Star Wars redatelja Georgea Lucasa postao je pravi brand koji se proširio na knjige, video igrice, televizijske serije, crtane filmove, akcijske figure i na razne druge stvari.

Iako su se javljali i neki snažni ženski likovi u serijalu Star Wars, ipak među tim superherojima one su bile rijetkost.

I žene mogu upravljati galaksijom

No, ovog ljeta dolazi Star Wars: Forces of Destiny, inicijativa kojom se želi osnažiti žene kako i one mogu vladati galaksijom. Želi se poručiti djeci da i žene mogu spašavati svijet.

Početkom srpnja će tako na Disney Channelu biti prikazano 16 animiranih kratkih crtanih filmova, a bit će dostupni i online.

Glas Leinom liku kojeg je u filmu utjelovila pokojna glumica Carrie Fisher dat će Shelby Young, a glumice Daisy Ridley i Felicity Jones ponovit će svoje uloge iz filmove te će posuditi glasove likovima Rey i Jyn. I Padme Amidala će imati svoj crtić, kao i Ahsoka Tano (The Clone Wars), ali i Sabine (Rebels).

Star Wars žene

Ono što je zanimljivo je činjenica da će se neki od tih ženskih likova međusobno i upoznati, a smatrat će se kao Star Wars Canon.

Uz to, Hasbro pokreće i novu liniju avanturističkih figura od 11 inča, koje će imati pravu kosu, a čija će maloprodajna cijena iznositi 20 dolara.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...