Ženski likovi iz Star Warsa dobivaju vlastitu seriju crtića i igračaka

Filmski serijal Star Wars redatelja Georgea Lucasa postao je pravi brand koji se proširio na knjige, video igrice, televizijske serije, crtane filmove, akcijske figure i na razne druge stvari.

Iako su se javljali i neki snažni ženski likovi u serijalu Star Wars, ipak među tim superherojima one su bile rijetkost.

I žene mogu upravljati galaksijom

No, ovog ljeta dolazi Star Wars: Forces of Destiny, inicijativa kojom se želi osnažiti žene kako i one mogu vladati galaksijom. Želi se poručiti djeci da i žene mogu spašavati svijet.

Početkom srpnja će tako na Disney Channelu biti prikazano 16 animiranih kratkih crtanih filmova, a bit će dostupni i online.

Glas Leinom liku kojeg je u filmu utjelovila pokojna glumica Carrie Fisher dat će Shelby Young, a glumice Daisy Ridley i Felicity Jones ponovit će svoje uloge iz filmove te će posuditi glasove likovima Rey i Jyn. I Padme Amidala će imati svoj crtić, kao i Ahsoka Tano (The Clone Wars), ali i Sabine (Rebels).

Star Wars žene

Ono što je zanimljivo je činjenica da će se neki od tih ženskih likova međusobno i upoznati, a smatrat će se kao Star Wars Canon.

Uz to, Hasbro pokreće i novu liniju avanturističkih figura od 11 inča, koje će imati pravu kosu, a čija će maloprodajna cijena iznositi 20 dolara.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više