11-godišnja djevojčica Mikaila Ulmer proizvodi limunadu s medom i brine o pčelama

Mikaila Ulmer je djevojčica koja je došla na ideju kako proizvoditi limunadu zaslađenu medom i pri tom se boriti za očuvanje pčela, ali i istovremeno širiti mantru #BlackGirl Magic.

Sve je počelo nakon uboda dviju pčela kad je imala 4 godine. Ubodi su je vrlo uplašili, no to je bio trenutak kada su je pčele počele fascinirati. Informirala se o svemu što pčele čine za ljude i ekosustav.

Kako kaže, tada je pomislila: ”Što ako pomoću recepta moje bake Helen napravim nešto što pomaže pčelama? Tako se rodila BeeSweet Limunade i moja nova ljubav prema pčelama, a limunadu zato i zaslađujemo medom iz lokalne proizvodnje. Moja mala ideja danas raste i dalje.“

S deset godina Mikaila je briljirala u američkom showu ”Shark Tank“ u kojem se natjecatelji bore za investitore koji će uložiti u njihovu ideju ili biznis, te je tako osigurala 60000 dolara vrijednu investiciju Daymonda Johna koji je njezinu tvrtku podignuo na još veću razinu. Sada, godinu kasnije, BeeSweet limunada će se pojaviti u 55 prodavaonica cjelovitim narminicama u Texasu, Oklahomi i Arkansasu u Louisiani.

Mikaila putuje, vodi radionice o poduzetništvu  i očuvanju pčela. Kako je rekla za NBC News, vrijednost njezina biznisa je daleko veća od pustog novca. Osim toga, dio zarade i  donira organizacijama koje se bave očuvanjem pčela, a koje oprašuju usjeve vrijedne 15 milijardi dolara godišnje. Prošle godine, pčelari su izgubili 40 % svojih košnica, a pčele izumiru. Citirala je i Einsteina koji je rekao: „Ako pčele nestanu s površine planete, čovjek će imati samo četiri godine života“.

Foto: Twitter, @LoveBeeSweet

biznis

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više