20 jednostavnih načina kako zahvaliti timu na uspješnom radu

Za uspjeh poslovanja vrlo je često zaslužan cijeli tim ljudi, ne samo pojedinac. Naravno, važan je lider koji će voditi tim ljudi, ali isto tako, važna je i svaka osoba u timu. Zato su i najuspješnije one grupe koje cijene svakog člana tima i koje daju jednak prostor svima, ali i znaju prepoznati kvalitete svakog zaposlenika.

Upravo je zahvalnost ono što najviše motivira zaposlenike te ih vodi prema osobnoj sreći i zadovoljstvu. Uz to, dovodi i do boljeg sna, smanjuje krvni tlak, ali i depresiju, govori trenerica za žensko vodstvo Jo Miller.

Jednostavni i zabavni načini kako zahvaliti timu

I zato preporuča 20 jednostavnih načina kako zahvaliti timu na uspješnom radu kako biste poboljšali njihovu angažiranost, kako bi svi zaposlenici bili zadovoljniji svojim poslom, ali i kako bi izgradili povjerenje i predanost, a samim time još više poboljšali rezultate poslovanja.

Ovo shvatite kao jedan od najjednostavnijih i najzabavnijih načina kako ih možete usrećiti.

Možete to učiniti na način da im napišete pismo ili čestitku ili pak napravite karticu na koju ćete napisati točno kako je pojedina osoba doprinijela poslovanju i na čemu ste joj zahvalni.

Osim ručno rađenih pisama, možete se poslužiti e-mailom i na taj način zahvaliti voditeljima svakog tima. Uz to, možete zahvaliti i samo višem manageru na uspješnom vođenju tima, a ostatak njegovog tima staviti u kopiju. Ukoliko im želite uživo zahvaliti, pozovite ih na sastanak.

Pošaljite e-mail i ostalim kolegama kako bi prepoznali napore na koje ste određenom timu zahvalni. Podijelite novosti o uspjehu određenog tima na sastancima. Dajte svakom člana tima priliku da govori o svom uspjehu. Članovima tima mjesečno dostavljajte bilješke o priznanjima te barem četiri puta godišnje organizirajte happy hour za cijeli tim.

U happy hour uključite i hranu i piće. Ili odvedite tim na zajednički ručak. A možete i donijeti neke kolače ili peciva i na taj način ih počastiti.

Osmislite nagrade za djelatnike, primjerice „djelatnik kvartala“ ili „djelatnik mjeseca“ koji će svoju nagradu, odnosno pehar ili plaketu držati na svom radnom stolu. Taj isti pehar može putovati svaki mjesec ili svaka četiri mjeseca od jednog do drugog zaposlenika.

Osim pehara, svojim zaposlenicima možete pokloniti i neki mali znak pažnje, kao što je majica ili personalizirana šalica. Nagradite svoj tim na način da umjesto njih odradite neki zadatak ili da ih pustite da odu ranije kući. Budite svjesni da će svaki pojedinac cijeniti to što ste mu zahvalni zbog njegovog doprinosa.

Ukoliko želite imati najbolji tim, zahvalite im za svaku dobru stvar koju učine.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

instagram followeri

Što vole vidjeti Instagram followeri? Pitali smo članice s velikim brojkama

Društvene mreže postale su nužnost za poslovanje i stvaranje osobnog brenda, kao i brenda tvrtke. No doseći visok broj sljedbenika, kao...
- Advertisment -