5 savjeta za uštedu na poslovnim putovanjima

U četvrtak, 28.04.2016. održan je prvi poslovni doručak na temu “Kako uštediti na putovanjima bez pada usluge”, u organizaciji turističke agencije Putuj bolje o glavnoj temi izlaganje je održala Elizabeta Planinić.

Moderatorica predavanja bila je Kristina Ercegović vlasnica tvrtke Zaokret d.o.o koja vodi i projekt Business café te otvorila konferenciju s predavanjem na temu “Moć networkinga”. Nakon toga napravila je networking igru s ciljem kako bi potaknula sve sudionike da se upoznaju i razmjene kontakte.

Zašto je važan Personal Travel Agent (PTA)?

Koliko Vas često turističke agencije slušaju kada im se obraćate zbog nekog problema? Koliko Vam često govore kako nešto ne mogu napraviti? Koliko često dobijete rješenje umjesto ispriku?

Postavlja se pitanje moramo li uvijek pregovarati ili još gore, biti nezadovoljni klijenti kako bismo dobili preduvjete za najpovoljnije uvjete?

Dobijete li one male sitne prednosti koje ne zovemo popustima, kao što su: personalizirani i brzi odgovor, ponuda koja je u skladu sa potrebama putnika – ako putnik želi osigurano mjesto pored prolaza, da je upisan broj za skupljanje milje, a da ne morate podsjećati, hotel ili tip sobe koji preferira putnik, odgovore na svaki poziv, ne bježe od odgovornosti kada krene naopako…?

Ukoliko da, onda ste našli pravog Personal Travel Agenta. Ukoliko ne, onda se svakako trebate odvažiti na promjenu.

Putovanje mora biti sredstvo za ostvarenje cilja, a ne stres i prepreka poslovanju, kako za onog koji putuje, tako i za onog koji organizira. Stoga, putujte bolje!

personal travel agent

Savjeti za uštedu na poslovnim putovanjima

Rezultati jednog neovisnog istraživanja zašto putnici koriste usluge agencije pokazali su da je čak u 75% slučajeva glavni razlog obročno plaćanje za privatna putovanja,  a proporcionalno toliko kod korporacija zbog odgode plaćanja.

Ovakva percepcija dovodi u opasnost struku, stoga su na poslovnom doručku sudionicima podijelili nekoliko savjeta kako da putuju povoljnije.

1. Planirajte sastanke dovoljno unaprijed, barem nekoliko mjeseci ranije

Ukoliko se radi o destinaciji na koju morate doći avionom, svakako ćete u startu uštedjeti time što ćete ranije rezervirati kartu. Nastojte isplanirati da sastanak bude u ponedjeljak i/ili utorak. Na ovaj način savjetujemo da rezervirate karte s polaskom u nedjelju, makar i poslijepodne, a onda se primjenjuje Sunday rule pravilo. Ukoliko boravite na destinaciji u nedjelju, karta postaje jeftinija.

Ukoliko boravite 3 dana na destinaciji, karta nerijetko je za nekoliko stotina kuna, ponekada i tisuće kuna povoljnija nego kada boravite na primjer samo 2 dana. Razlika koja se pojavljuje često pokriva i trošak dodatnog noćenja, a Vi možda možete organizirati još koji dodatan sastanak kako biste bili što produktivniji.

2. Saznajte adresu gdje trebate posjetiti partnere

Na ovaj način, osigurat ćete boravak u neposrednoj blizini te ćete izbjeći eventualna kašnjenja, i nepotrebno gubljenje vrijeme na putovanja od hotela do mjesta sastanka.

3. Ove inpute predajte povjerenom PTA (Personal Travel Agentu) Elizabeta Planinić Putujbolje.com

Vjerovali ili ne, ali kupnja turističkih usluga putem turističke agencije je sigurnija, povoljnija i efikasnija. Putujbolje.com surađuje sa velikim dobavljačima koji na godišnjoj razini zakupljuju sobe i osiguravaju odlične cijene, barem 30% povoljnije od dostupne cijene online. U nastavku stvaran primjer kako se može uštedjeti na smještaju

personal_travel_agent3

 4. Prihvatite ponudu za osiguranje od otkaza

Doplata za osiguranje od otkaza je u korelaciji s cijenom aranžmana, ali radi se o cca 2% iznosu istog. Tako, teoretski možete već za 50-ak HRK dobiti pokriće po Vašem aranžmanu, a u slučaju nemogućnosti putovanja (uz opravdan razlog) vraća se 90% ukupnog iznosa.

5. Učlanite se u Star alliance partner plus

Pogodnosti koje se nude: free upgrade ako imate dovoljno bodova, iskoristiti za besplatna sjedala, čak i vrše uplatu sredstava na račun u slučaju da se bodovi ne iskoriste.

Asistenti u korporacijama često rade rezervacije turističkih usluga što apsolutno nije njihov primaran posao i vrlo često gube i više vremena u potrazi, a kako smo dokazali vjerojatnost da u konačnici su platili skuplje je velika.

Međutim, nekada je novac najmanje bitan pogotovo kada nastupi problem na primjer štrajk avio kompanija, odbijena rezervacija u hotelu itd. Za rješavanje ali još važnije izbjegavanje ovakvih situacija, potrebne su vještine koje samo stručna osoba posjeduje.

Dakle, odnos s PTA (Personal Travel Agentom) vrlo je bitan pa će svakako Vaš agent prvo učiniti sve da se ne dogodi problem, a kada se dogodi, onda će izvući maksimalno u Vašu korist.

Prema podacima iz Državnog zavoda za statistiku iz 2015. postoje 1.056 agencija koje rade na hrvatskom području. Kako se Putuj bolje izdvaja u odnosu na sve ove agencije? Upravo izgradnjom odnosa s svojim klijentima na dugoročne staze.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...