Aleksandra Kolarić: Treća žena izbačena iz stranke

Aleksandra Kolarić, članica SDP-a je navodno jučer  izbačena iz  stranke zbog članka objavljenog na Index.hr, u kojem je javno kritizirala premijera u slučaju Lex Perković. U tekstu poziva stranačke kolege da umjesto prešutnog slaganja s premijerovim stavom iznesu svoje mišljenje, javno ili na zatvorenim stranačkim sastancima. Smatra da je ovo situacija u kojoj su nacionalni interesi ispred lojalnosti stranci.

Aleksandra Kolarić, Mirela Holy, Jadranka Kosor…

Stvari postaju očigledne u hrvatskoj politici. Aleksandra Kolarić je već treća političarka u nizu koja je jednostavno izbačena iz stranke po kratkom postupku jer je javno izrekla svoj stav.

Mirela Holy je bila prisiljena dati ostavku jer je počinila “fatalnu” grešku a do tada je također javno izražavala svoj stav.

Jadranka Kosor je bila desna ruka Ive Sanadera te njegova nasljednica. Postala je prva žena predsjednica stranke i prva žena premijerka. Ne može se reći da nije imala rezultata tijekom svog dvogodišnjeg mandata. Završila je pregovore s EU,  započela borbu protiv korupcije. Nakon gubitka parlamentarnih izbora izgubila je i stranačke na kojima ju je pobijedio Tomislav Karamarko kojeg je upravo ona ponovno primila u stranku. Ubrzo nakon toga izbačena je iz stranke pod izgovorom da  je javnim istupima dovela u pitanje HDZ-ova tijela i ustrojstvo.

Pričaju li žene previše?

Situacija u biznisu nije puno bolja. Tamo također nije dobro imati svoj čvrsti stav. Želite li doći do vrha ne bi smjeli preglasno ukazivati na stvari koje nisu dobre, ljude koji sjede i ništa ne rade. Naravno da ima i muškaraca koji imaju svoj stav. Samo što se njih onda prepoznaje kao lidere a žene kao “živčane babe”.

Nisu ni sve političarke savršene. Jadranka Kosor je bila poslušna kao i ostali Sanaderovi ljudi što je sigurno imalo pozitivnog utjecaja na njenu karijeru.

Ali činjenica je da žene sa stavom prolaze puno lošije od muškaraca sa stavom. I tu nikakve kvote niti u biznisu niti u politici neće pomoći. Samo će pomoći da oni bez stava lakše dođu na vrh.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

4 KOMENTARI

  1. ljuti me kad pročitam članak, gdje pišu kako je izbačena iz stranke, žena jer je povrijedila statut stranke, . Bože dragi ispada da čovjek ne smije izreći istinu ili prigovor, jer odmah nije podoban .KOJEG LI LICEMJERJA.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija hvar

Poduzetništvo čini Hvar jedinstvenom destinacijom

U sunčanom Hvaru i to u - ni manje ni više - staroj Lođi impresivna pročelja, u petak se održala Konferencija...