Saznajte sve o novom programskom razdoblju za EU projekte i strateški pripremite vlastite!

2020. je za sve sudionike u sustavu EU fondova vrlo važna godina za pripremu programa, ciljeva, prioriteta, razvojnih projekata i strateških dokumenata za novo razdoblje financiranja EU.

Povezano:

Suradnja s institucijama

Od ključnog je značaja povezati se i ostvariti dobru suradnju s institucijama jer je isključivo zajedničkim djelovanjem i integriranim rješenjima moguće ostvariti ekonomsku i socijalnu transformaciju društva, regije ili pojedine organizacije.

U konzultantskom poduzeću „Projekt jednako razvoj“ svjesni su interesa i potrebe za razmjenom iskustava na temu EU fondova te stoga drugu godinu za redom organiziraju međunarodnu konferenciju – ovog puta pod nazivom „Strateške pripreme razvojnih programa i projekata za financiranje ESI fondovima u novom programskom razdoblju 2021. – 2027.. Svoja iskustva i preporuke sa sudionicima će ove godine podijeliti domaći stručnjaci, ali i predstavnici relevantnih institucija iz Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske.

Zašto je 2020. važna kao novo razdoblje financiranja EU?

Na konferenciji koja se održava 19. i 20. ožujka u Trakošćanu, moći ćete se informirati o statusu priprema domaće nacionalne razvojne strategije i operativnih programa, saznati kako se strateški pripremiti za novo razdoblje financiranja 2021.-2027. te kako pokrenuti pripremu vlastitih strateških razvojnih projekata.

„Uspješna provedba kohezijske politike pretpostavlja vrlo dobro složene operativne programe, utemeljene na stvarnim potrebama, domaći pravni okvir i procedure koje su izvedive i proporcionalne zadatku, adekvatne institucionalne strukture i kapacitete te, svakako ne manje važno, projekte koji imaju sposobnost transformacije“,  prokomentirala je Zsuzsanna Kondor s Instituta za filozofska istraživanja, Mađarske akademije znanosti – predavačica na konferenciji.

Iako su države članice tijekom vremena prikupile značajno iskustvo u korištenju EU programa različitog karaktera i različitih složenosti, općenito prelasku u novo razdoblje prethodi dug proces, a najvažnija pitanja koja utječu na izvedbu programa odnose se na administrativno opterećenje i administrativni kapacitet, javnu nabavu, razumijevanje problematike državnih potpora te učinkovitost ulaganja.

Iz PJR-a savjetuju da se uključite strateški i na vrijeme u pripreme za korištenje kohezijske politike u novom razdoblju, da aktivno sudjelujete i postavljate pitanja panelistima kako biste, ne samo osigurali uspješno financiranje vlastitih projekata iz EU fondova, već i s ostalim sudionicima pokrenuli transformaciju gospodarstva u gospodarstvo temeljeno na znanju i inteligentnom rastu, ulaganjima u ljudski kapital i razvoju kvalitetnih usluga.

Foto: Unsplash, Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -