Andrea Anić Dokmanović predstavila novi vizualni identitet brenda

vizualni identitet branda

Modna dizajnerica i poduzetnica Andrea Anić Dokmanović nedavno je otvorila svoj izložbeno prodajni salon u centru Rijeke, u Adamićevoj ulici 34/A. Dress code naveden na pozivnici glasio je “break the rules”, a izgleda da su se uzvanici toga i pridržavali. Naime, cijeli event djelovao je kao svojevrsna modna revija okupljajući niz kreativnih i inspirativnih modnih kombinacija uzvanika. Ovim događajem Andrea je ujedno predstavila i novi vizualni identitet brenda.

EU projekt kao pokretač nove priče

Salon u centru Rijeke kao i zapošljavanje nove radne snage bio je sljedeći logičan korak. Naime, nakon uspješno provedenog europskog projekta Andrea je uspjela kupiti najmodernije strojeve i opremiti svoju proizvodnju. Zajedno sa svojim timom, na projektu je radila od 2016. godine te je naposljetku i dobila bespovratna sredstva od EU. Upravo su kao 3 ključna cilja projekta navedeni: porast zapošljavanja, povećani broj narudžbi te povećani prihod od prodaje. S obzirom da su strojevi zauzeli mnogo prostora logičan nastavak je bio otvaranje salona u centru gdje Andrea odvaja prostor proizvodnje od prostora za naručivanje, kupnju i probe svojih kreacija.

Sve to vodilo je prema stvaranju novog vizualnog identiteta i imena brenda koje glasi Andrea Anić Profound Apparel.

“To sam htjela od početka, htjela sam logo koji će zaista govoriti o mome brendu s obzirom da je prvi logo nastao nekako na brzinu jer mi je trebao za neko predstavljanje.”

“Angažirala sam najbolju, Anju Zambelli koja ima svoju tvrtku Zambelli brand design i koja mi je jako pomogla što se tiče novog vizuala. Naime, ja sam nekako u svemu tome bila izgubljena, znala sam da mi fali taj moj konačni potpis, a s Anjom sam kroz radionice došla do točno toga što je moj brend i u kojem smjeru ide. Jako je bitno da osoba koja radi tvoj vizual shvati to što radiš, a ne samo da je Anja to shvatila, pomogla je i meni da se oslobodim”, nastavlja Andrea.

Novi vizual krije povijesnu inspiraciju

Vizualni identitet brenda je karirani uzorak koji Andrea osobno jako voli i nosi te prenosi u svojim kolekcijama, a odjeća koju stvara je konkretna sa dubokim značenjem, pogotovo kaputi.  I čini se da je uspjela te emocije prenijeti na kolekcije jer je karirani uzorak postao njezina prepoznatljivost. Sudeći po feedbacku klijentica, sve joj govore da se osjećaju moćno kada obuku njene kapute, a i ostalu odjeću koju kreira nose najčešće kada imaju neki bitan dan ili kada im je dan grozan. Tada obuku nešto Andreinog brenda i kažu da se osjećaju kao da mogu sve! Osjećaju se moćno.

Takav je i novi vizual, mitsko biće Pegaz – simbol moći koji preskače prepreke. Andrea kaže da je najčešće inspirirana poviješću, a Pegaz preskače prepreke “običnog odijevanja, nečega viđenog”. Andreine klijentice su ujedno i hrabre i buntovne jer nose odjeću koje je zaista drugačija, a pri tome se osjećaju moćno. Tako je stari vizual koji nije imao nikakvu prepoznatljivost potpuno odbačen, a ionako je loše utjecao na Andrein kreativni izričaj.

“Počela sam se loše osjećati kreirajući pod tim vizualom. Promijenili smo i ime brenda zbog toga što je moja moda konkretna, a iza tako nečega posebnog treba stajati i ime koje je i velika odgovornost tako da sam se i tu oslobodila, shvatila sam da sam se zapravo prije sakrivala iza drugog imena.”

vizualni identitet branda

Otvorenje su došle podržati brojne Andreine prijateljice i klijentice iz raznih dijelova Rijeke, a i šire. Tako su se na otvorenju našli gosti iz Sarajeva, Krka, Zagreba, Istre. Najnoviju kolekciju Andrea je prikazala na tjednu mode u Ljubljani, a svi posjetitelji su mogli ekskluzivno pogledati najnovije modele. Točkice, karirano, prugice…modeli u kojima se svaka fashion zaljubljenica mogla pronaći.

Odmak od konfekcijskih veličina

No, novi salon nije zapravo trgovina jer tu se nalazi i nešto izložbenih primjeraka koji nisu na prodaju nego samo za probu kako bi osoba mogla naručiti svoju veličinu, a može birati i tkanine. Primjerice, klijentica dođe po crnu suknju i proba taj model te se odluči i za kariranu istog kroja, a koju trenutno nema za probati, dakle može izabrati materijal.

Salon se može posjetiti svaki dan od 9h do 17h te subotom od 9 do 14h. Divne kreacije se također mogu naručiti i preko web shopa.

Velika novost u web shopu je naručivanje kreacija po vlastitim mjerama umjesto konfekcijskim veličinama, tako da svaka klijentica koja naruči svoju veličinu ima posebno izrađeni odjevni predmet baš za nju. Andrea objašnjava kako je povod za ovim pristupom to da se radi o specifičnoj odjeći gdje ona voli dati i osobni pečat, stvarati nešto baš za nekoga. To čini predmet jako posebnim, a klijentice zaslužuju potpunu pažnju i predanost.

Narudžba je jednostavna, klikne se na “Prilagođeno” prilikom odabira veličine kod proizvoda i upišu se mjere, a upute su također priložene. U tom pothvatu nisu mijenjali cijene, cijene po mjeri su ostale iste. Također uvode i kartičnih plaćanje. Čini se kako je mlada riječka dizajnerica unijela dašak novosti u svijet mode, a sudeći po oduševljenju kupaca, svi su to i čekali.

Foto: Andrea Anić Dokmanović

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -