Bellabeat dobitnik prestižne The Europas nagrade za najbolji zdravstveni startup

Bellabeat, poznati hrvatsko-slovenski startup, na jučerašnjoj je dodjeli The Europas nagrada proglašen najboljim zdravstvenim startupom, te objavio da imaju i novu direktoricu marketinga – poznatu hrvatsku komičarku i kolumnisticu Andreu Andrassy.

Startup s fokusom na zdravlje žena

The Europas nagrade se dodjeljuju najboljim tehnološkim tvrtkama u Europi, a Bellabeat je u konkurenciji pet projekata (mySugr, Toothpick, Touch Surgery i YOU-app) na jučerašnjoj dodjeli proglašen najboljim zdravstvenim projektom te tako postao prvi hrvatski startup koji je osvojio ovu nagradu. Nagradu je u ime tvrtke preuzela suosnivačica Urška Sršen.

Bellabeat, tvrtka koja je svoj početni fokus s trudnica proširila na sve žene, na ovogodišnjem je CES-u, održanom početkom godine, predstavila tri nova proizvoda. Leaf, pametni nakit koji prati aktivnost, san i razinu stresa, Shell, koji prati razvoj trudnoće, te Balance, pametnu vagu koja pomaže u poboljšanju i očuvanju zdravlja i zdravog života. Naravno, svi su njihovi proizvodi povezani s pametnim telefonom i aplikacijom koja omogućuje praćenje i analizu podataka.

Njihov najprodavaniji proizvod je upravo Bellabeat Leaf, kojeg je prodano više od 30 000 komada u prva dva tjedna online prodaje, u iznosu većem od 20 milijuna kuna.

Osim na njihovoj web stranici, Bellabeatovi će se proizvodi moći kupiti i na Amazonu, Fancyju i Bestbuyu, a uskoro Bellabeat Leaf dolazi i u trgovine.

O uspjehu Bellabeat Leafa govori i podatak da se gotovo 100 000 žena već predbilježilo za kupnju Leafa, piše Touch Vision.

„Prodaja proizvoda je bila jako uspješna. Mislili smo da će ići sporije, ali je jednostavno eksplodirala“, rekla je suosnivačica Urška Sršen.

Osim impresivnih rezultata Bellabeatovih proizvoda, iz tvrtke su najavili i pojačanje u obliku nove direktorice marketinga. Tako će na tu poziciju sjesti poznata komičarka i kolumnistica portala Index.hr,  Andrea Andrassy, kojoj će zadatak biti suradnja s drugim tvrtkama u industriji, kao što su MyFitnessPal, Fitbit, Glow i druge, piše Netokracija.

Iz tvrtke imaju planove za daljnji razvoj proizvoda, a žele da Bellabeat postane sinonim za internet tijela.

„Uz ekosustav proizvoda koji će izbacivati svakih nekoliko mjeseci, Bellabeatova misija je dati ljudima tehnologiju uz pomoć koje mogu saznati više o svom tijelu i tako stvoriti internet tijela“, rekao je za Netokraciju osnivač Bellabeata, Sandro Mur.

Foto: Bellabeat Press

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...