Bellabeat leaf -pametni nakit za praćenje plodnosti

Bellabeat Leaf još je jedan iz niza proizvoda (uz Bellabeat balance i Bellabeat Shell) vrlo uspješne tvrtke Bellabeat koja je svojim radom poseban fokus stavila na praćenje zdravlja djeteta i majke tijekom trudnoće. S obzirom da je svim trudnicama i mamama zdravlje njihove bebe najbitnije, nije ni čudo da kreacije ove tvrtke donose samo uspjeh za uspjehom i da sve više budućih majki želi postati vlasnicama njihovih proizvoda.

Bellabeat Leaf – atraktivan i pametan nakit

Leaf je atraktivan komad, mogli bismo reći ‘pametnog nakita’ koji se može nositi na više načina; kao broš, privjesak, ogrlica ili narukvica. Služi kao ‘tracker’ ženinih standardnih aktivnost i spavanja, ali se razlikuje po tome što dopušta budućim mamama, kao i onima novopečenima, ali i svakoj ženi da pomoću njega prati i svoju razinu stresa. Da bi mogao ‘detektirati’ stres, Leaf se mora nositi kao broš, jer na taj način može pratiti brzinu i razmak prilikom disanja. Ako smo pod velikim stresom ili nekom drugom vrstom pritiska, očito je da ćemo disati kratko i brzo i ovaj uređaj će to zabilježiti. No, ako ste se zaputili obavljati neku tjelesnu aktivnost ili bilo kakvu vrstu vježbanja, Leaf možete ‘zakvačiti’ na neki drugi dio svoje odjeće da ne smeta prilikom vježbanja.

Naravno, svi dobiveni podaci koje je ova ‘spravica’ prikupila, sinkroniziraju se s Bellabeat aplikacijom kojoj se može jednostavno pristupiti i proučiti analizu prikupljenog.

Leaf će omogućavati praćenje cijelog reproduktivnog zdravlja žene

No, tvrtka Bellabeat ne staje na ovome, već je Leaf ‘updatala’ i poboljšala novim značajkama koji će ovom trackeru omogućiti da prati kompletno ženino reproduktivno zdravlje, a sukladno tome nadograđena je i pripadajuća aplikacija. Nakon updatanja, Leaf će ženi omogućavati da prati još i svoj menstrualni ciklus, uzimanje kontracepcijskih sredstava i ovulaciju – značajke koje su bitne onim ženama koje planiraju začeće.

Ono što je posebno lijepo kod Leafa i što ga ističe i razlikuje od većine drugih ‘fitness trackera’ je taj što nije podlijegao ‘unisex’ izgledu, već ima privlačan dizajn namijenjen upravo ženi. Drugi trackeri imaju tendenciju da izgledaju ‘muževno’ sa širokim remenima ili glomaznim narukvicama koje prekriju čitavo zapešće te se uopće ne mogu prilagoditi poslovnom izgledu ili nekoj ‘sređenijoj’ kombinaciji, već pašu isključivo uz sportsku opremu. Lef za razliku od takvih ‘trackera’ izgleda kao pravi komad nakita, koji biste zaista kupili i nosili uz različite kombinacije; u uredu, na sastancima ili večerama. Izvrsno se uklopa uz svaku žensku garderobu jer je nenametljivog dizajna, ali ipak profinjen. Izrađen je pak od recikliranog europskog drveta i čelika.

bellabeat leaf

Usto, Leaf je puno prihvatljivije cijene od proizvoda slične kategorije i na taj način dostupniji ‘običnoj’ ženi koja si ne može dozvoliti da izdvoji gomilu novaca za takav proizvod, iako bi ga doista željela imati.

Leaf i Shell su najtraženiji proizvodi Bellabeata

Suosnivačica tvrtke Bellabeat, Urška Sršen istaknula je kako je Leaf jedan od najpopularnijih proizvoda njihove tvrtke te tako po popularnosti stoji uz bok Bellabeat Shellu (uređaj koji prati razvoj trudnoće i nerođenog djeteta, a može se koristiti i kao baby monitor nakon rođenja).

„Prva serije prednarudžbi Leafa od 10 tisuća jedinica je rasprodana i donijela je tvrtki prihod od 1,2 milijuna dolara. Shell i Leaf su proizvodi koji su pobudili daleko najviše interesa naših kupaca. To nam daje potvrdu s tržišta da žene doista žele dobro dizajnirane proizvode namijenjene upravo njima“, kazala je Sršen. To je posebno zanimljivo u tvrtki Bellabeat, što se u stvari usmjerila na jedno područje koje mnogi slični proizvođači u potpunosti zanemaruju, a radi se o novim mamama ili trudnicama. No, ispostavilo se da će ta demografska skupina vrlo rado izdvojiti nešto novaca  za proizvod koji će ih povezati s djetetom i omogućiti im praćenje zdravlja njihove bebe.

bellabeat shell

Ovakav uspjeh nije mogao proći nezapaženo, pa je tako suosnivač Sandro Mur najavio kako Bellabeat ulazi i u razne trgovine te će se moći kupiti u Targetu, Best Buyu, Bloomingdalesu, Selfridgesu i drugim poznatim lancima trgovina.

foto: facebook stranica tvrtke Bellabeat

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više