Jedinstvena Berlitz metoda siguran je put prema učinkovitom svladavanju stranog jezika

Kada je Maximilian Berlitz 1878. godine objavio svoju metodu koja se kasnije nazvala direktnom, ona se gotovo odmah proširila diljem svijeta. Ljudi su tada počeli s nevjerojatnom lakoćom savladati strane jezike pa je logično da se upitamo – u čemu je tajna?

Intenzivan pristup s brzim rezultatima

Berlitz metoda polaznika tečaja vodi na način da se u mozgu aktiviraju alati s kojima se usvaja materinski jezik. I tako se postiže vrlo dobar rezultat u kratkom vremenu. Kada učite pomoću ove metode, odmah možete aktivno sudjelovati u vođenom razgovoru koji izgleda kao da je spontan, ali naravno, nije.

Svaki „školski“ sat uključuje ciljani i pažljivo strukturirani sadržaj koji sadržava nove gramatičke strukture i vokabular, ovisno o tome kako su predviđeni za svaki stupanj učenja. Nastava se odvija isključivo na ciljanom jeziku, što znači da ćete ovim aktivnim pristupom zaista „uroniti“ u jezik koji učite.

Napredak je puno brži od klasičnog dvojezičnog pristupa jer se gradi samopouzdanje, tečnost i točnost koji tako postaju automatizam. Također, ovakva metoda utječe na oslobađanje od straha pri komunikaciji na stranom jeziku. Što je veći intenzitet nastave, rezultat je bolji i brži, a to je odlična vijest za sve koji novi jezik treba savladati u nekom roku.

Pomno odabrani predavači

Jezični treneri u Berlitzu ispravljaju gramatiku polaznika na način koji jamči ravnotežu između preciznosti i tečne komunikacije. Naravno, sve što možete govoriti, moći ćete i napisati. Tako sve jezične komponente usvajate paralelno, ali uvijek s naglaskom na usvajanje aktivnog znanja koje nećete brzo zaboraviti.

brzo učenje stranog jezika

Ovakva vrste nastave je zapravo jezični trening i nemoguće ju je uspješno voditi bez izvrsne metodologije. Da bi polaznici usvojili jezik i naglasak, u Berlitzu rade isključivo izvorni govornici koji su izabrani po Berlitz standardima.

Oni moraju imati visoko obrazovanje, vrlo bogat vokabular, elokventnost  i sposobnost brze prilagodbe, baš kao što i sportski trener mora voditi ekipu na terenu. S obzirom da je edukacija zahtjevna, malo je onih koji uspiju zadovoljiti kriterije i postati Berlitz instruktori. Zato budite sigurni da ste u pravim rukama!

Foto: Berlitz

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više