Centar novog života u Petrinji svečano je otvoren, pričali smo s dizajnericom koja je osmislila upečatljiv crveno-crni uzorak

Petra Prgomet stoji iza dizajna koji je postavljen na kontejnere  poduzetničkog Centra novi život u Petrinji. Radi kao UI/UX dizajner i ilustrator za domaće i strane klijente. Točno godinu dana nakon što je potres magnitude 6.2 po Richteru razrušio Petrinju, svečano je otvoren poduzetnički centar s preko 2200 kvadrata zatvorenog prostora, u kojem je svoje mjesto našlo 56 petrinjskih poduzetnika koji su ostali bez svojih lokala i 160 njihovih zaposlenika.

Poziv prijatelja nije mogla odbiti

Petra Prgomet, inače stanovnica Zagreba i dizajnerica vizualnih komunikacija, inicijativi Centar novog života priključila se na poziv prijatelja. „Osim toga što je projekt humanitarnog karaktera, privukao me i sam zadatak – dizajn ‘patterna’ (uzorka) – jer je to nešto što volim raditi u slobodno vrijeme“, istaknula je.

Udruga Glas poduzetnika uočila je nedugo nakon potresa problem poduzetnika u tom gradu te  zajedno s Hrvatskim Centrom za Potresno Inženjerstvo ponudila rješenje kako potaknuti poduzetničku scenu u Petrinji. Udruga je donirala 26 od ukupno 160 kontejnera, a lokalni poduzetnici napokon su dobili objekte u kojima su mogli nastaviti sa svojim poslovnim aktivnostima.


Pročitajte više: Evo kako možete pružiti potporu poduzetnicama Sisačko-Moslavačke županije


Inspirirana grbom grada Petrinje

Petrina uloga na projektu bila je, kako sama objašnjava, osmisliti i dizajnirati vizualni identitet Centra novog života te ponavljajući uzorak koji će se aplicirati na kontejnere. „Odabrane boje su inspirirane grbom grada Petrinje te su zbog toga kao primarne odabrane crvena i crna. Za cjelovit dizajn vizualnog identiteta potrebno je odrediti još nekoliko neutralnijih boja koje se mogu koristiti kao sekundarne. Tako su u paletu dodane siva i bež koje se koriste u uzorku.“

centar novog života

Iz priopćenja za medije prenosimo posebnu zahvalu udruge: “Ovim putem udruga Glas poduzetnika se želi zahvaliti svim donatorima i vrijednim volonterima koji su omogućili da ideja Centra novog života postane stvarnost te naglasiti kako smatra da će ovaj projekt doprinijeti poduzetničkoj sceni u Petrinji i bržem oporavku cijele županije.”

Foto: PR/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -