Cvjetna kugla Bouqueenet M Herzmansky studija očarala kraljicu Elizabetu II., a danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog

Projekt cvjetnih kugli Bouqueenet M Herzmansky studija inspiriran je dugom tradicijom obitelji Herzmansky, koja u Zagrebu djeluje već više od 90 godina.

Najuspješniji hrvatski salon cvijeća

Salon cvijeća Herzmansky, danas M Herzmansky studio je najuspješniji hrvatski salon cvijeća, koji je za svoj rad primio brojne ugledne inozemne i domaće nagrade, a 2010. godine je u Muzeju grada Zagreba priređena izložba na kojoj su prezentirane nagrade, diplome, medalje i fotografije o značaju ovog salona za zagrebačku obrtničku sredinu. Uz to, njihovi cvjećarski proizvodi su na listi preventivno zaštićenih nematerijalnih dobara u Hrvatskoj.

Bouqueenet

Ova uspješna priča u Zagrebu započela je 1925. godine kad je Elle Kaiser Herzmansky u Berlinu dobila  Master Florist certifikat, te je nakon toga otvorila cvjećarnicu u Zagrebu. Danas je poduzetnica Martina Knapić Horvat već četvrta generacija koja u hrvatskoj metropoli nastavlja uspješnu obiteljsku tradiciju.

Bouqueenet

U Herzmansky studiju aranžirali su i cvjetne bukete za kraljicu Elizabetu II. prilikom njenog posjeta 1972. godine, koju su te cvjetne kugle očarale, a za njih je zaslužna Maja Štrban, dok je 40 godina kasnije njena kćer Martina upravo u tim cvjetnim kuglama pronašla inspiraciju za novi projekt.

Bouqueenet

Dizajnirala je jedinstvenu cvjetnu kuglu u kojoj se nalazi kombinacija pamuka, cvijeća i raznih dodataka, koja spaja tradicionalno s modernim.

Bouqueenet

Foto: M Herzmansky studio

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

leasing kuće

Je li ovo kraj djelatnosti povremenog prijevoza putnika?

Odbor za prijevoz udruge Glas poduzetnika održao je 24. ožujka sastanak s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Nakon toga, održali su...