Cvjetna kugla Bouqueenet M Herzmansky studija očarala kraljicu Elizabetu II., a danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog

Projekt cvjetnih kugli Bouqueenet M Herzmansky studija inspiriran je dugom tradicijom obitelji Herzmansky, koja u Zagrebu djeluje već više od 90 godina.

Najuspješniji hrvatski salon cvijeća

Salon cvijeća Herzmansky, danas M Herzmansky studio je najuspješniji hrvatski salon cvijeća, koji je za svoj rad primio brojne ugledne inozemne i domaće nagrade, a 2010. godine je u Muzeju grada Zagreba priređena izložba na kojoj su prezentirane nagrade, diplome, medalje i fotografije o značaju ovog salona za zagrebačku obrtničku sredinu. Uz to, njihovi cvjećarski proizvodi su na listi preventivno zaštićenih nematerijalnih dobara u Hrvatskoj.

Bouqueenet

Ova uspješna priča u Zagrebu započela je 1925. godine kad je Elle Kaiser Herzmansky u Berlinu dobila  Master Florist certifikat, te je nakon toga otvorila cvjećarnicu u Zagrebu. Danas je poduzetnica Martina Knapić Horvat već četvrta generacija koja u hrvatskoj metropoli nastavlja uspješnu obiteljsku tradiciju.

Bouqueenet

U Herzmansky studiju aranžirali su i cvjetne bukete za kraljicu Elizabetu II. prilikom njenog posjeta 1972. godine, koju su te cvjetne kugle očarale, a za njih je zaslužna Maja Štrban, dok je 40 godina kasnije njena kćer Martina upravo u tim cvjetnim kuglama pronašla inspiraciju za novi projekt.

Bouqueenet

Dizajnirala je jedinstvenu cvjetnu kuglu u kojoj se nalazi kombinacija pamuka, cvijeća i raznih dodataka, koja spaja tradicionalno s modernim.

Bouqueenet

Foto: M Herzmansky studio

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više