Kako se škola stranih jezika pretvori u kuću za odmor?

Euroway škola stranih jezika u ljetnim mjesecima pretvara se u Euroway House – kuću za odmor. Od 2008. godine Kastav Euroway postaje kuća za odmor, učionice postaju spavaonice i dnevni boravak, a ured se pretvara u kuhinju s blagavaonicom.

Povezano:

Škola i kuća za odmor

Zašto?

„Podebljavamo profit“ – naime, školska godina nam traje 9 mjeseci, a sva davanja, uključujući i plaće djelatnika koji su prijavljeni na neodređeno puno radno vrijeme traje 12 mjeseci. Tu je i hladni pogon – voda, struja, komunalne naknade, itd. koje također iziskuju davanja.

Kuća za odmor

Prednost

Škola je smještena u staroj jezgri grada Kastva koja je turistički vrlo zanimljiva i nudi za svakoga ponešto – od restorana i kafića do povijesnih znamenitosti, galerija i šetnica. Posebno zanimljiva događanja su i Kastafsko kulturno leto te Jerry Ricks Blues Festival.

Prednost Kastva je i klimatska – budući da je smješten na brdu s pogledom na more i okružen šumom, ugodno je mjesto za boravak kad uz more vladaju vrućine.

Gosti

Naši su gosti različitih interesa i starosne dobi, iako često odsjedaju obitelji s mlađom djecom. Trenutno kod nas borave turisti iz Francuske, a do kraja sezone, usprkos situaciji uzrokovanoj Covid-19 virusom, očekujemo i goste iz Njemačke, Poljske i Italije. 

Iako su naši gosti dosad pokazali izuzetnu informiranost o „Covid-19 situaciji“, ipak smo apartman „opremili“ i podsjetnicima s korisnim informacijama o pravilima ponašanja u novonastaloj ugrozi.

Tijekom proteklih godina ugostili smo turiste iz različitih zemalja, mlade i malo starije,“klasične“ i avanturiste, obitelji s malom i malo većom djecom, sa ili bez kućnih ljubimaca. Jedne smo morali voditi „za ruku“, a drugima je bila dovoljna samo naša topla dobrodošlica.

kuća za odmor
Kuća za odmor

U knjizi utisaka brojni gosti ističu izvrsnu lokaciju koja im omogućava aktivnosti po izboru – odlazak na plažu, šetnju šumom ili uživanje u bogatom programu festivala Kastafsko kulturno leto. “Život je ljepši kad dođete u Euroway kuću”, napisala je u knjizi utisaka obitelj Nilson.

“Odlično nam je bilo, pomalo kao da smo živjeli u sceni iz filma od prije nekoliko stoljeća”, napisali su gosti iz Nizozemske.

“Prvi dojam našoj djeci nije bio zabavan – praznici u školi, ali nakon prvog šoka, uživali smo u odličnom vremenu ovdje u Kastvu”, u knjizi utisaka zabilježili su naši dragi prijatelji i gosti iz Poljske.

I za kraj evo utisaka naših prvih gostiju – prominentni glumci Lela Margitić i Pero Kvrgić prilikom svog boravka rekli su: „Hvala na gostoprimstvu. Bilo nam je zaista ugodno u Vašoj prelijepoj kućici. Volimo Kastav, a kako i ne bi kad je tako poseban i lijep, ali najljepši ovdje su ipak ljudi.“

Autor: Branka Švorinić Bratonja, Euroway

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -