Za Ivanku Trump njen otac Donald je feminist koji živi rodnu ravnopravnost

Kćer američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa za nedjeljno izdanje magazina Times izjavila je kako je njen otac feminist.

“Donald Trump pobornik je feminizma”?

34-godišnja poduzetnica Ivanka Trump rekla je kako je njen otac oduvijek pobornik feminizma i da je to glavni razlog zašto je ona danas takva osoba jer ju je odgajao na način da vjeruje da može ostvariti sve što želi uz dobru viziju, strast i radnu etiku.

Ivanka je kćer republikanca Donalda Trumpa i Ivane Trump, majka je troje djece i izvršna dopredsjednica u Trump Organisation, koja uspješno balansira privatni i poslovni život. Uz to, vodi i vlastitu modnu marku.

„Dok ljudi govore o rodnoj ravnopravnosti, on je živi. Zapošljava žene na najvišim položajima u kompaniji, što pokazuje njegovo stajalište o ženama“,

rekla je Ivanka i dodala kako on poštuje žene, iako ga se tijekom kampanje nastoji prezentirati kao osobu koja ih vrijeđa i omalovažava.

Tijekom svoje karijere Donald Trump nanizao je brojne incidente zbog čega je često suočen sa optužbama. Pogledamo li povijest njegovog ophođenja prema ženama, od nasrtljivosti prema misicama u američkoj verziji Miss Universe, gdje je bio član žirija, pa do vrijeđanja brojnih uspješnih žena poput Megyn Kelly, Cher, Rosie O’ Donnell, Sarah Jessice Parker i mnogih drugih, primijetit ćemo da ne živi baš tu rodnu ravnopravnost.

Osim toga, vrlo je oštar i prema svojoj protivničkoj kandidatkinji na predsjedničkim izborima, Hillary Clinton za koju je rekao da ne bi bila dobar vođa jer nije uspjela ni svog muža držati pod kontrolom, pritom misleći na preljub s Monicom Lewinsky. Uz to, optužio ju je i da igra na žensku kartu te da samo zbog toga što je žena dobiva glasove.

Prema Fox News anketi za lipanj, među ženskim biračkim tijelom Trump zaostaje čak 19 posto za Hillary Clinton.

Foto: Marc Nozell – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

natječaj za kulturne i kreativne industrije

Natječaj za kulturne i kreativne industrije vrijedan više od 33 milijuna...

Još je nešto manje od mjesec dana preostalo za podnošenje projektne prijave na poziv Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih...