Izvršna urednica Netokracije Mia Biberović proglašena najutjecajnijom ženom domaće startup scene

Mia Biberović, izvršna urednica portala Netokracija, proglašena je najutjecajnijom ženom domaće startup scene u sklopu natjecanja „Central European Startup Awards“ za najbolje startupove u centralnoj i istočnoj Europi.

Hrvatska sudjeluje prvi put

Central European Startup Awards“ ili skraćeno CESA, niz je događaja kojima je cilj prepoznati i potaknuti poduzetnički duh u zemljama srednje i istočne Europe. Natjecanje je pokrenuto 2013. godine te je dio natjecanja „Global Startup Awards“, a ove godine Hrvatska i njeni predstavnici prvi put sudjeluju u natjecanju.

Za razliku od većine natjecanja ovog ili sličnog tipa, na CESA-i ne postoji predstavljanje kandidata i sadržaja, već samo prijava i odabir najboljih kandidata.

U konkurenciji za najbolje u Hrvatskoj natjecalo se 35 startupa i osoba, a odabrano je njih sedmero:

  • U kategoriji za najbolju aplikaciju za rad u oblaku i s podacima odabran je E-glas osnivača Miroslava Vrankića
  • Za najbolji startup s društvenim učinkom također je odabran E-glas
  • Najbolje korisničko iskustvo pruža Vitastiq osnivača Deana Vranića
  • Za najbolji startup tehnoloških rješenja koja se bave financijama je Oradian osnivača Antonia Šeparovića, Andrewa Mainharta i Julien Orehlein
  • Najbolji coworking prostor ima Step Ri Sveučilišta u Rijeci
  • Za najbolji hrvatski startup godine odabran Trillenium osnivača Hrvoja Prpića
  • Za najutjecajniju ženu hrvatske startup scene odabrana je Mia Biberović, izvršna urednica portala Netokracija.

Dobitnici priznanja za najbolje u Hrvatskoj proglašeni su na svečanosti koja je održana ispred Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, a naši će pobjednici kandidirati i za priznanja na razini Europe. 23. rujna bit će otvoreno online glasovanje, a u finalnom natjecanju 8. i 9. listopada bit će proglašeni pobjednici prema glasovima publike i međunarodnog žirija.

Projekt je pokrenut po uzoru na projekt ‘Nordic Startup Awards‘, koji je pokrenut godinu dana ranije. Očekuje se da će još ove godine biti proširen na Aziju i to pod nazivom „ASEAN Startup Awards“, a već sljedeće godine bi trebao obuhvatiti i južni dio Europe pod nazivom „South Europe Startup Awards“.

Našim kandidatima na ovogodišnjem natjecanju želimo svu sreću!

Foto: Mia Biberović LinkedIn

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...