Pronašle smo idealan rokovnik za 2024. godinu. Ima sve što nam treba

Rokovnik koji u jednom prati i dnevnu agendu sa svim svakodnevnim obvezama, a jedno je i Well-being dnevnik. Zvuči idealno, zar ne? Sve naše snove kao da je čula Founder & CEO wellbeing firme Materia, Maja Blažević pa je stvorila Daily Agenda x Well-being Diary koji je zaista sve što jedna žena može poželjeti.

Ako pripadate klubu žena koje jedva jedvice pronađu odgovarajući rokovnik za sebe jer nijedan nije dovoljno dobar i svakom nađete manu zašto nije dobar za vaše potrebe, Materia rokovnik mogao bi riješiti sve dileme.

Bez zadanih datuma, godina…

Na početku rokovnika se nalazi kalendarski prikaz za 5 godina (2023 – 2028), zatim imamo tjedni pregled za 52 tjedna bez zadanih datuma i godina, samo s danima u tjednu. Kroz rokovnik se provlači nekoliko inspirativnih citata,  a na kraju imamo prazne stranice za bilježenje ciljeva, snova, planova, crtanje…  Također, u svakom danu imamo pitanje – što nas je učinilo sretnima?

„To je jako bitno jer bi svrha našeg života trebala biti da smo sretni“, naglašava Maja, idejna začetnica ovog praktičnog rokovnika.

materia rokovnik

materia rokovnik

materia rokovnik

I sama je dugo tražila nešto slično, gdje na jednom mjestu može bilježiti dnevne obaveze i pratiti svoje navike i svoj wellbeing. Godinama je  tražila i nikako to nije mogla pronaći pa je odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Kreirala je svoj rokovnik prilagođen ubrzanom životnom stilu i brojnim privatnim i poslovnim obavezama. Ono što je specifično za ovaj rokovnik jest da prati well-being kroz šest kategorija odnosno šest stupova wellbeinga. To su san, prehrana, vježbanje, meditacija, strasti/svrha i zahvalnost.


Pročitajte više: Što su adaptogeni i kako vam mogu pomoći da preživite ludi tempo?


Materia rokovnik počiva na šest stupova wellbeinga

To ga čini izvrsnim alatom na putu osobnog razvoja kroz koji možemo evidentirati naše navike i dane. Svaki trenutak praćenja pomaže da osvijestimo napredak, slavimo dnevne pobjede i izgradimo navike koje nas približavaju našim ciljevima. Kroz praćenje navika vidimo kako živimo i koje bi promjene bilo dobro da uvedemo. Primjerice, ako premalo spavamo vidimo da je to segment na kojem moramo poraditi. Kada se nešto stavi na papir pokazuje nam točnu sliku onoga sto se dešava u našem životu. Vidimo i koliko vježbamo, što unosimo u sebe, kako i u što nam dani prolaze i posvećujemo li se svojim strastima…

Ono što nas je najviše razveselilo je da nema strogih i unaprijed određenih dana ili godina, jer kao što svi znamo – ponekad se dogodi život – i ne možemo se uvijek redovito posvetiti pisanju. Na taj način uvijek mu se možete vratiti kad budete u mogućnosti.

„Kad sam kreirala rokovnik, bilo mi je jako bitno upravo da nema zadanih datuma i godina jer mi se puno puta dogodilo da bih počela koristiti neki rokovnik, pa bih stala. I kad bih mu se poželjela vratiti ta godina je prošla i bilo je gotovo, istekao je. To sam ovdje htjela izbjeći, tako da se može reci da je bezvremenski“, objašnjava Maja.

Dobra organizacija lakša uz odgovarajući rokovnik

Dodaje da je, kao i svi wellbeing proizvodi koje Materia izbacuje na tržište i ovaj podjednako funkcionalan i estetski privlačan. Izgleda kao mali coffee table book te se savršeno uklapa u svaki prostor ili torbicu. Ne znamo je li nas više privukla estetska ili funkcionalna komponenta ovog rokovnika koji je namijenjen svima koji žele raditi na sebi i na svom wellbeingu i koji vole zapisivati svoje dnevne obaveze jer ih na taj način imaju vidljive.

materia rokovnik

Maja, kao majka troje i pomajka još troje djece, a uza to i uspješna poslovna žena, najbolje zna koliko je bitna dobra organizacija. Zato naglašava da joj je ovaj rokovnik dragi suputnik i životna platforma koja ocrtava njezin život. Uvijek ga nosi sa sobom jer imati pregled života, želi vidjeti kako točno živi, a na praznim stranicama voli bilježiti planove i ideje.

Znamo koliko su navike bitne i ako želimo promijeniti svoj život moramo mijenjati i male svakodnevne navike. Pa kada to bilježimo, možemo na jednostavan način spoznati u kojem nam je području potrebna promjena. Možemo vidjeti kako živimo i što bi nas moglo dovesti do toga da postanemo najbolja verzija sebe. Zato je Materia rokovnik na našoj bucket listi za 2024.!

Članak je pripremljen u suradnji s Materia.eu

Foto: Materia

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -