Šest nevjerojatnih mladih poduzetnika dobilo potporu ACT Grupe i RBA

Nevjerojatni, program podrške mladim poduzetnicima, ima novu generaciju dobitnika – šest tvrtki s iznimnim proizvodima, uslugama i poslovnim potencijalom: Tavu, Bellyy, VeeMee, Cosmic Productions, Recenziraj Media, i Sinapsus.  

Program Nevjerojatni osmislili su stručnjaci ACT-a i Raiffeisen banke s ciljem pružanja cjelovite i sustavne podrške tzv. impact poduzetnicima čije tvrtke osim financijskih rezultata pozitivno utječu na okoliš i zajednicu. Program je namijenjen mladim poduzetnicima – do 35 godina starosti.

nevjerojatni

ACT Grupa je potporna organizacija čiji su programi niz godina uspješno razvijaju i jačaju impact poduzetništvo, a Raiffeisen banka smatra ulaganje u impact poduzetništvo važnim dijelom svoje društvene odgovornosti. 

Programom Nevjerojatni ACT i RBA željele su razviti inovativan program cjelovite podrške impact poduzetnicima, kreiran prema istraživanju njihovih realnih potreba i uz paralelan razvoj i jačanje poduzetničkog ekosustava. Nagrada uključuje širok spektar podrške, od vaučera  u iznosu od €5000, preko analize poslovanja do osiguravanja najstručnijih mentora i umrežavanja tvrtki u ACT-ov ekosustav koji broji više od od 50 uspješnih mladih impact poduzeća.

Investicija RBA banke omogućava da se svakom od dobitnika pristupi individualno. Prvi segment nagrade je iscrpna stručna analiza poslovanja kako bi se detektirale potrebe tvrtke. Temeljem te analize stručnjaci ACT-a razvijaju personalizirani plan poslovne podrške koji uključuje angažiranje stručnih mentora koji individualno rade s poduzetnikom i njegovim timom te nabavu opreme ili usluga voucherom u iznosu od €5000.

Kadgod je moguće, stručnjaci ACT upućuju dobitnike da koriste proizvode i usluge drugih mladih tvrtki čime posredno jačaju cijeli sektor društveno odgovornog poslovanja.

Nagrada uključuje i medijsku vidljivost kroz platformu www.nevjerojatni.hr i promotivne aktivnosti nositelja programa. 

”U 2021. godini imali smo prvu iteraciju programa podrške mladim poduzetnicima Nevjerojatni i to nam je bila prilika da naučimo stvarno mnogo o izazovima i snagama mladih poduzetnika. Mladi imaju sebi svojstvene izazove, poput brige o prihvaćenosti odnosno koliko ih se ozbiljno doživljava.’’ Kaže Ana Brigović, Voditeljica programa podrške poduzetnicima ACT Grupe. ‘’Zanimljivo je kod mladih i koliko visoko vrednuju podršku, kako bližnjih, obitelji i prijatelja, tako i šire javnosti i svojih korisnika. Ovaj program razvijen je s ciljem da pruži još jedan podržavajući poguranac tamo gdje je potrebno.”  

Poziv za ovu, drugu po redu, generaciju poduzetnika koji će biti podržani kroz program bio je otvoren tijekom svibnja i lipnja, a na njega se prijavio 103 poduzetnik i poduzetnica starosti do 35 godina iz 42 gradova i mjesta širom Hrvatske

„Iznimno smo zadovoljni projektom Nevjerojatni, suradnjom s ACT-om, feedbackom prošlogodišnjih dobitnika i ovogodišnjim pobjednicima. Kroz ovaj projekt želimo ostvariti dva cilja – pomoći konkretnim impact poduzetnicima i tvrtkama, ali i pridonijeti razvoju kapaciteta poduzetničkih potpornih sustava koji imaju ogromnu ulogu u razvoju poduzetničke kulture i uspješnosti ekosustava. Smatramo da je naša odgovornost podupirati poduzetnike, potporne sustave poput sjajnog ACT-a i cijelu poslovnu zajednicu“ – ‘ istaknuo je na predstavljanju dobitnika Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

Predstavljamo vam drugu generaciju dobitnika nagrade Nevjerojatni.

·      BELLYY, vl. Ena Melvan, Split

Ena Melvan znanstvenica je koja modelira zajednice bakterija i bavi se utjecajem probiotika i prebiotika na crijevnu floru. Njezina tvrtka nudi uslugu analizu stolice i personalizirane upute za poboljšanje stanja crijevne flore, a proizvode i kvalitetan, klinički dokazan prebiotički pripravak.

·       COSMIC PRODUCTION d.o.o, zastupa Ivan Boban, Split

http://meridianchapters.com/ 

Meridian Chapters brand je uslužnog streama glazbe za hotele, dućane i poslovnice. Kvalitetno odabrana glazba ima veliki utjecaj na zaposlenike, kupce i ukupan poslovni rezultat tvrtke.

·      RECENZIRAJ MEDIA d.o.o, zastupa Mirna Matković, Đakovo

https://www.zenskirecenziraj.com/

Ova tvrtka razvila se iz Facebook grupe ‘Ženski recenziraj’ gdje žene međusobno dijele iskustva i recenzije proizvoda i usluga i tako si međusobno pomažu donijeti educirane odluke o potrošnji. Velika potreba i kvalitetne recenzije omogućile su da izraste u istoimeni portal koji danas uspješno posluje, redovno dosežući 500.000 korisnika.

·       SINAPSUS, vl. Dora Marinić i Lana Krušelj,  Zagreb

Tvrtka Sinapsus provodi programe edukacije za stručnjake, roditelje i studente u području ranog i predškolskog odgoja, obrazovanja i rehabilitacije. Mnogi dijelovi hrvatske nemaju dovoljno stručnjaka za rani razvoj djece. Kroz edukaciju odgojitelja, studenata i roditelja ova tvrtka daje važan doprinos i ranoj detekciji i pravovremenom adresiranju razvojnih problema.

·      TAVU d.o.o, zastupa  David Zovko, Osijek

https://e-radionica.com/

Web shop prodaje elektroničku opremu poput elektroničkih pločica s mikrokontrolerima, senzora i aktuatora, a dio opreme i sami proizvode. Uz prodaju opreme za makere, Tavu d.o.o. osigurava i zanimljive i korisne edukacije kroz kvalitetne tutoriale.

·      VeeMee d.o.o, zastupa Marko Kozjak,  Zagreb 

https://www.veemee.eu/  VeeMee je tvrtka koja se bavi sljedivošću hrane, promocijom malih proizvođača i hrvatskih OPG-ova, a nedavno su započeli i vlastitu proizvodnju hrane. Proizvode vege burgere, humus i druge proizvodi pod brandom VeeMee.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -