Podržite crowdfunding kampanju za razvoj stranice Ocijeni Me

Prije nešto više od mjesec dana dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević pokrenula je online stranicu Ocijeni Me koja omogućava ocjenjivanje rada javnih službenika. Nakon pozitivnih reakcija javnosti, projekt nastavlja svoj razvoj kroz novu online kampanju u koju se možete uključiti i vi!

Građani uzvraćaju udarac

S obzirom na činjenicu da su se svi bar jednom u životu susreli s lošim tretmanom u javnim institucijama, ovaj projekt dočekan je s oduševljenjem i čini se kako je bilo pitanje vremena kada će nešto slično osvanuti.

„Web stranica OcijeniMe.hr je točka preokreta u odnosu građana prema javnoj upravi. Do sada smo bili samo žrtve ili pasivni promatrači sustava koji je redovito od nas uzimao rezultate našeg rada kroz najveće porezne namete u Europi, a zauzvrat nam je davao ništa ili – mrvice“, ističe pokretačica projekta Viktorija Knežević.

Sada građani mogu otvoreno reći što misle o državnoj upravi i službenicima te javno ocijeniti njihov rad koji se financira javnim novcem.

„Želimo vam omogućiti da svaki put kada je službenik prema vama bahat i bezobrazan, kada vam uskrati vaša prava ili vam neosnovano zavlači proceduru i zagorčava život, to možete reći osobno ili anonimno na našoj stranici. Cilj nam je i omogućiti vam da pohvalite one radnike koji dobro obavljaju svoj posao, ali u ovoj zemlji redovito ne mogu napredovati.“

Ono na što se treba obratiti pozornost je problem neistinitog ocjenjivanja.

„Izazov koji nas čeka je isti kao i kod većine drugih platformi koje nude mogućnosti ocjenjivanja, a svodi se na onemogućavanje stvaranja dobrih ocjena ili loših koje nisu utemeljene na stvarnom iskustvu, već su rezultat želje da se nečiji javni imidž popravi ili naruši“, ističe Viktorija.

Stranica zasad obuhvaća dužnosnike, službenike i namještenike zaposlene u gradskim upravama  dvadesetak hrvatskih gradova, a daljnji cilj je proširiti se na sve gradove i općine, obuhvatiti županije, ministarstva i druge službe poput agencija, zavoda i inspekcija.

Donacije su dobrodošle

Indiegogo je platforma za financiranje novih proizvoda i ideja koje su u fazi razvoja. Ova stranica omogućava uplaćivanje donacija za određeni projekt, a svi javni ili anonimni podupiratelji mogu ostaviti i svoj komentar.

Ocijeni Me je na ovoj platformi dosad podržalo 23 ljudi u iznosu od 515 dolara, što je tek 4 posto ciljanog iznosa. Cilj kampanje je prikupljanje 12.000 USD, odnosno 75.000 kuna, koji će se utrošiti za usluge programiranja i administriranja web stranice. U planu je poboljšanje i proširenje web stranice kako bi se uvrstili dodatni podaci i poboljšalo korisničko iskustvo.

„Ukoliko ne poboljšamo njezin rad, nadamo se da ćemo barem javnu upravu učiniti manje poželjnim odredištem za zapošljavanje nesposobnih i neodgovornih kadrova. Na tom putu svatko od vas može pomoći. Netko može pomoći malo, netko puno, a netko velikodušno. Molimo vas da svojom donacijom pomognete rad stranice Ocijeni Me kako bi ona svojim radom pomogla svima vama“, poručuje Viktorija.

 

Uključite se u projekt i donacijom prema svojim mogućnostima podržite Ocijeni Me!

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više