Proljetna manikura – vrijeme je za pastelne boje i jarki french

Dobra manikura jednako je važna kao i dobar makeup. Dužina, oblik, boja… Sve to treba uzeti u obzir. Uredni nokti, bez zanoktica, nepojedeni i skladno uređeni mogu biti ogledalo nas samih, a evo kakvi su trendovi kada je u pitanju proljetna manikura.

Francuska manikura u boji

Svako godišnje doba nosi svoje. Zima sa sobom donosi neutralne tonove kako na odjeći, tako i u manikuri. No proljeće, to živo i šareno godišnje doba prava je prilika da zimu i sve što ona nosi ostavimo iza sebe.

Francuska manikura je klasik. Jednostavna je i decentna. No proljeće je prilika da je popularni franch napravi u boji! Ove je sezone zelena boja apsolutni hit, a zeleni french možda je i najljepša manikura za obilježavanje proljetnih dana.

manikura
Instagram @noktiraspa

No ne treba se zadržati samo na zelenoj boji. Odaberite bilo koju boju koja je vama draga i koju samopouzdano nosite – roza, plava, žuta… može i svaki nokat u drugu boju!

manikura

Poigrajte se detaljima pa uz boju nacrtajte i cvijet, sunce, djetelinu ili drugi simbol proljeća.


Pročitajte više: Nokti od 9 do 5


Pastelne boje – vječno in

Pastelne boje ne silaze s ljestvice trendova, a zadržale su se i u svijetu manikure. Mogli ste to vidjeti i na gornjim primjerima gdje su spojena dva apsolutna trenda – francuska manikura i pastelne boje. Evo još ideja.

manikura
Instagram @nailstudio_by_io
manikura

Fuksija – jarka boja za jarko proljeće

Sjajna, mat ili šljokičasta – kako god vam milo!

manikura

Pročitajte više: Francuska manikura doživljava renesansu


Ruska manikura

Jedan od trendova koji se već godinama razvija je i ruska manikura kod koje se uklanja kožica da bi ‘ploča’ nokta bila veća. Kod klasične manikure se nokat s pomoću rašpice formira u željeni oblik, a kožica se ‘gura’ prema natrag. Kod ruske manikure se kožica potpuno odreže. Izvodi se brusilicom s raznim nastavcima.

manikura
Instagram @russian_manicure

Japanska manikura

Nokte treba njegovati, brinuti se o njima i ne uzimati ih zdravo za gotovo. Kao što ne bi trebalo niti jedan drugi dio tijela. Ako se brinemo za kožu i kosu, ne smijemo niti nokte prepustiti na milost i nemilost agresivnim sredstvima, brusilicama i acetonu.

japanska manikura
Instagram @ollybeauty.bar

To nalaže japanska manikura. Kod ove manikure ne koristi se lak za nokte, nego se radi o tome da se noktima vrati sjaj s pomoću prirodnih sredstava – poput minerala i voska. Dva bitna elementa su mineralna pasta i mješavina od pčelinjeg i posebnog voska u obliku pudera koji se umasiraju u nokte. Minerali njeguju i hrane nokte te ih tako jačaju. Vosak služi za to da obloži nokte te ih dovede do sjaja. Pri tome se ne koristi lak za nokte.

Foto: Canva / Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -