Kako je tvrtka Manija riješila problem fiskalizacije samouslužnih aparata?

Tvrtka Manija d.o.o. osnovana je 2016. od kada se bavi prodajom putem samouslužnih aparata – za kavu i ostale tople napitke, kao i aparata za sokove, grickalice itd. Prilikom osnivanja tvrtke suosnivači nisu planirali širiti ili mijenjati samu djelatnost poslovanja poduzeća, no poduzetništvo, kao i sam život, nekada su nepredvidljivi. Naime, s obzirom da se većina aktivnosti samog punjenja aparata sirovinama, kao i ostale aktivnosti bilježenja redovnog posla obavljala ručno, tvrtka Manija je krenula u razvoj aplikacije za praćenje poslovanja firme.

Povezano:

Samouslužni aparat se mora fiskalizirati

Cilj je naravno bio pojednostaviti poslovanje kroz korištenje aplikacije skrojene upravo za potrebe jedne vending firme. No, tijekom razvoja same aplikacije zakonodavac uvodi obvezu fiskalizacije samouslužnih aparata čija primjena stupa na snagu 1.1.2021. godine. U trenutku donošenja spomenutog zakona, rješenje za fiskalizaciju samouslužnih aparata na tržištu još nije postojalo.

Navedeno poduzeće MANIJA d.o.o. prepoznaje kao priliku da svoju aplikaciju nadogradi i dodatno razvije i za potrebe fiskalizacije samouslužnih aparata. Poduzeće se javlja na natječaj i dobiva subvenciju iz EU fondova te tada kreće u daljnji razvoj i testiranje kompletnog rješenja za praćenje poslovanja vending firmi i fiskalizaciju samouslužnih aparata – sveobuhvatni proizvod pod brandom hrVend. Koliko je ovo hrabar potez vjerojatno razumiju samo oni koji se bave fiskalizacijom, a to su redom informatičke firme.

samoposlužni aparat
Samouslužni aparat

Koja je prednost usluga tvrtke Manija?

No, prednost tvrtke MANIJA d.o.o. upravo je u tome što se inicijalno bavila samo vendingom i točno zna što je jednoj vending firmi potrebno da bi poslovala lakše, jednostavnije i naravno pri tome zadovoljila zakonsku obvezu fiskalizacije. Projekt je naravno još uvijek u tijeku, ima tu još mnogo posla. No, sam koncept kompletnog rješenja hrVend, a koji je kreiran prvenstveno za male i srednje vending firme trebao bi istima omogućiti:

  • Jednostavan unos i praćenje aktivnosti za punioce i servisere upotrebom aplikacije
  • Jednostavno praćenje kompletnog poslovanja vending firme za menadžere (praćeno ciljanim izvještajima iz aplikacije)
  • Praćenje stanja zaliha sirovina i robe u aparatima i na veleprodajnim skladištima (što je podloga za knjigovodstvo)
  • Fiskalizaciju samouslužnih aparata kroz slanje svih potrebnih podataka Poreznoj upravi u realnom vremenu
  • Pripremu dokumentacije i podršku kod apliciranja za kredite / leasing potencijalnim korisnicima hrVend rješenja
  • Podršku iskusnih informatičara na održavanju aplikacije / rješenja prilikom instalacije i redovnog korištenja

Tvrtka MANIJA d.o.o. nastoji se pozicionirati kao firma partner za sve mikro, male i srednje vending firme kojima će pružiti kompletnu podršku za praćenje njihovog poslovanja i vjeruje da će u tome i uspjeti.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -