Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO-tableti koji zamjenjuju prijenosna računala

Tableti su sve prisutniji u privatnom i poslovnom životu. Osim što su lakši i jednostavniji za nošenje od prijenosnih računala, nove generacije tableta svojim sposobnostima mogu u potpunosti zamijeniti prijenosno računalo. Dva takva tableta, namijenjena prije svega poslovnim korisnicima predstavio je i Samsung.

Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO umjesto prijenosnih računala

Na hrvatskoj premijeri nove PRO serije tableta, održanoj u Zagrebu, prezentirane su mogućnosti Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO tableta. Četiri predstavljena tableta nasljednici su već otprije poznatih Samsungovih serija Note i Tab, ali uz značajna poboljšanja.

Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO u svojoj najsnažnijoj inačici po prvi puta na svijetu nude zaslone dijagonale 12,2-inča (veličine su A4 papira), visoke razlučivosti od 2560 s 1600 piksela uz omjer stranica 16:10. Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, ova vrsta zaslona čini tablete PRO serije idealnima za prikaz raznovrsnoga sadržaja. Veći zasloni omogućavaju  uživanje u vrhunskoj reprodukciji Full HD video-sadržaja te pregledavanju još više informacija istovremeno. Tako novi tableti imaju mogućnost multitaskinga, odnosno istovremenog otvaranja i korištenja do četiri aplikacije.

Samsung Note pro
Samsung Galaxy NotePRO

Tableti s pregršt mogućnosti

Magazine UX korisničko sučelje, koje je sastavnica nove serije Galaxy PRO tableta, optimizirano je za velike zaslone te omogućava korisnicima da dodatno prilagode iskustvo korištenja svojim potrebama. Korištenje zaslona koji je veličinom nalik časopisima, omogućava lakše pregledavanje sadržaja u svom izvornom obliku, što je osobito korisno prilikom čitanja digitalnih časopisa ili e-knjiga.

Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO dolaze opremljeni brojnim alatima kako bi korisnicima pomogli lakše upravljati svojim poslovnim i privatnim životima. Zanimljiva je aplikacija ‘Remote PC’ pomoću koje je moguće udaljeno pristupanje bilo kojem računalu preko tableta. Osim toga, treba istaknuti i mogućnost grupne suradnje na istom dokumentu putem aplikacije ‘e-Meetinga’.

Poslovnim korisnicima bitan će biti Samsung KNOX sigurnosni sustav koji je dio Galaxy NotePRO serije. On omogućava softversku zaštitu rada aplikacija i podjelu uređaja na poslovni i privatni dio. Pritom se poslovni dio operativnog sustava pokreće sigurno unutar KNOX spremnika, a privatni radi izvan njega. Unutar spremnika moguće je primijeniti sve sigurnosne postavke i mjere potrebne da bi se poslovne aplikacije izvodile na siguran način.

Samsung Galaxy TabPRO
Samsung Galaxy TabPRO

Cijene za svačiji džep

Osim tableta namijenjenih profesionalcima, predstavljen je i novi Galaxy Tab 3 Lite. Baš kao i Galaxy Tab 3 ima ekran od sedam inča, snažan procesor i velik prostor za pohranu. Za razliku od originalnog Tab 3-a, Lite je moguće nadograditi memorijskim karticama kapaciteta do 32 gigabajta, nudi glavnu kameru razlučivosti dva milijuna točaka, a Samsung je za korisnike pripremio više od 30.000 aplikacija u Samsung Apps trgovini posebno prilagođenih Liteu.

Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO tableti bit će dostupni u inačicama koje za pristup internetu koriste WiFi odnosno WiFi i LTE vezu. Na hrvatskom će tržištu biti raspoloživi od polovice ožujka te će 12,2-inčni Galaxy NotePRO moguće nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6599 kuna, 12,2-inčna inačica Galaxy TabPRO tableta bit će dostupna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5699 kuna, dok će 10,1-inčna i 8,4-inčna verzija Galaxy TabPRO tableta biti raspoloživa po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4399 odnosno 3499 kuna. Samsung Galaxy Tab 3 Lite bit će raspoloživ po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1399 kuna, a na policama hrvatskih trgovina dostupni su već sada.

Foto: Samsung

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više