Stižu Instagram poslovni profili

Prepoznavajući ogromne mogućnosti koje mogu ponuditi svojim korisnicima, društvene mreže razvile su čitav niz alata za poslovne korisnike. Instagram je posljednji u nizu koji je predstavio ponudu za poslovne korisnika.

Između ostalog, novost u ponudi Instagrama je mogućnost otvaranja profesionalnog, biznis profila ili konvertiranje postojećeg privatnog profila u poslovni, čitav niz analitičkih alata, kao i mogućnost da korisnik svoje Instagram objave pretvori izravno u oglas preko mobilnog uređaja pomoću jednostavne aplikacije.

Mogućnost otvaranja novog profila ili konvertiranje postojećeg privatnog u poslovni

Instragramov tim razvojnih programera prije samog upuštanja u razvoj novih alata napravio je opsežnu anketu. Cilj je bio saznati stvarne želje i potrebe svojih poslovnih korisnika, koji su kao najvažniju stvar istaknuli mogućnost kvalitetnijeg i uočljivijeg isticanja svojih poslovnih profila i objava. Sljedeće na listi želja bio je razvoj alata koji će poslovnim korisnicima omogućiti lakše praćenje i shvaćanje želja njihovih aktualnih i potencijalnih klijenata, na temelju njihovih objava i interesa, ali im olakšati i pridobivanje novih klijenata.

Korisnici koji već imaju otvoren profil na Instagramu, moraju ga nadograditi u biznis profil kako bi na korištenje dobili ove nove poslovne alate. Ono što je Instagram “natjeralo” na promjene jest činjenica da se broj poslovnih korisnika koji ovu društvenu mrežu koriste za oglašavanje popeo na više od 200 tisuća iz kategorije malih i srednjih poduzeća. Više od polovice takvih korisnika Instagram koristi za praćenje klijenata, aktualnih i potencijalnih, kao i za praćenje novih proizvoda i usluga koje poslovni klijenti nude putem Instagrama.

Upravo stoga proširena usluga novih alata omogućuje korisnicima da tvrtku ili pojedinca kontaktiraju izravno putem poziva ili e-maila, dok sami poslovni profili uključuju mape s uputama kako fizički doći do samog klijenta. Uvjet da biste mogli otvoriti profesionalni profil jest da već na Facebooku imate biznis stranicu. Na taj se način želi izbjeći da samopromotori željni slave i što većeg broja sljedbenika bez komercijalne vrijednosti, dobiju pristup proširenoj poslovnoj verziji.

Treba spomenuti i kako je nova usluga Instragrama trenutnu u fazi aktivnog testiranja, pa je moguće da će se dio usluga, ali i ograničenja tijekom vremena mijenjati i prilagođavati zahtjevima i potrebama samih korisnika.

Uvođenje analitičkih i statističkih podataka

Vjerojatno i najveća novost u sklopu biznis profila je uvođenje široke analitike svega što se događa oko vašeg profila. Uvidom u analitičke i statističke podatke, tvrtke će moći pratiti koji post s njihovog profila bilježi najbolje rezultate. Dobivanjem uvida u spol, starost, zanimanje… svojih pratitelja, tvrtkama će biti daleko lakše prilagoditi svoje postove prema ciljanoj skupini pratitelja, odnosno samo oglašavanje na ovoj društvenoj mreži.

Pretvaranje najboljih postova u oglase putem mobilnih uređaja, nešto je po čemu je Instragram postao prvi na tržištu. Ova usluga zamišljena je krajnje jednostavno jer je cilj bio omogućiti korisnicima da tek s nekoliko “klikova” pretvore post u oglas. Pritom mogu koristiti podatke o ciljanoj publici, radi što kvalitetnijeg pozicioniranja samog oglasa. Iz Instagrama najavljuju kako će se ova usluga u budućnosti još više širiti i nadograđivati, ali da im je ovog trenutka primarno bilo razviti što brži, ali i što jednostavniji alat.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

njega kože ukrajina

Anna Korzun iz Ukrajine pobjegla u Hrvatsku gdje gradi skincare brend...

Vlasnica brenda za njegu kože Skinity, ukrajinska poduzetnica Anna Korzun ima tek 24 godine, a nedavno je rodnu Ukrajinu zamijenila Hrvatskom....