Vesna Pavletić tehnologiju kristala širi i na biljke

Vesna Pavletić prisutna je u biznisu već dugi niz godina s posebnom tehnologijom kristala o čijem bi se širokom polju korisnog djelovanja moglo dugo pričati. Naime, tu je tehnologiju prvo razvila za implementiranje kristala u madrace kako bi ljudima omogućili miran, lak i zdrav san, a potom i u druge proizvode poput tkanina i pokrivača.

Kristali su se uskoro pokazali korisnima i za životinje, na primjer pse i konje, pa je tržište proširila i na tu ‘potrošačku skupinu’. Da je imala “nos za biznis” dokazuje i činjenica da je 2010. godine dobila nagradu HUM-CROMA za najboljeg mladog menadžera. No, od tada se svašta događalo u životu ove poduzetnice.

Vesna Pavletić – odlučila se za traženje podrške preko platforme Indiegogo

Trenutno Vesna, vlasnica tvrtke Biocrystal Technologies, razvija zdrav, prirodan i od kemikalija potpuno očišćen proizvod za dohranu biljaka, odnosno ‘najboljeg prijatelja svake biljke’. Proizvod se zove Vito&Flora i jedan je od ‘crowfunding’ projekata na platformi Indiegogo, putem koje traži podršku kupaca diljem svijeta.

„Tu smo kampanju započeli upravo zato što nam trebaju sredstava. Danas banke nisu baš prijateljski naklonjene prema poduzetnicima. Državni natječaji za potpore i poticaje pak jako lijepo izgledaju na papiru, ali kada se upustite u to i pokušate doći do sredstava, situacija je, na žalost, ponešto drugačija“, objasnila je Vesna zašto se odlučila usmjeriti na platformu poput Indiegoga. Cilj je za oko 40 preostalih dana doseći iznos od 30 000 dolara, koliko je potrebno za daljnji razvoj i ulaganje u proizvod.

O čemu se za pravo radi, tko je Vesna Pavletić i kako je došla na ideju da osmisli Vito&Floru, odmah ćemo vam objasniti.

Za sebe kaže da je nesuđeni apsolvent hotelijersko–turističkog fakulteta, no zato iza sebe ima stotinjak završenih menadžerskih seminara, radionica, konferencija i tečajeva.

Svoj poslovni put započela je u jednoj nizozemskoj tvrtki kada je imala 26 godina, gdje je obnašala dužnost voditelja ureda. Tvrtka se pak bavila direktnom prodajom madraca.

Madraci koji su danas na tržištu, uglavnom su više manje slični – a najveće su inovacije memorijske pjene, gelovi i neke nove tkanine, no Vesna je poželjela biti drugačija od drugih i osmisliti proizvod koji nitko drugi nema, a koji ljudima treba. Proizvod koji će im omogućiti kvalitetno spavanje.

Iako je imala siguran posao u velikoj tvrtki i to na visokoj poziciji, shvatila je da želi raditi nešto više i pokrenula je vlastiti biznis zajedno sa suprugom. Premda je izgubila svoju ‘visoku poziciju’ i na neko vrijeme postala ‘običan radnik’, to je nije smetalo. Kao i svaki početak, niti ovaj bračnog para Pavletić nije bio lagan. Radilo se veći dio dana, u malom prostoru, ali održala ih je vjera u njihovu poslovnu ideju.

vesna_pavletić_1

„Nisam željela proizvod koji poboljšava san samo na nivou fizičke relaksacije i tada smo došli do saznanja o vrlo zanimljivoj sirovini, odnosno kristalima, koji ima vrlo pozitivne utjecaje, ne samo na ljudsko zdravlje, nego na sva živa bića. Potom su razvili specijalnu tehnologiju koju smo implementirali u jedan proizvod koji se dalje implementira u madrace, podloge, jastuke“, objasnila je Vesna.

Nakon 12 godina provedenih u tvrtki, ona je prodana za franšizu radi širenja tržišta. Vesna odlučuje pokrenuti svoju vlastitu tvrtku, što je i učinila prije dvije i pol godine, a za ime Biocrystal technologies odlučila se zbog boljeg marketinškog dojma na stranome tržištu.

Godine iskustva iznjedrile su revolucionarni proizvod u dohrani biljaka – Vito&Flora

Inspiracija za Vito&Floru došla je nakon godina iskustva u poslu, testiranju i uočavanju pozitivnih djelovanja kristala na ljudsko i životinjsko zdravlje.

„Došli smo na ideju da bismo mogli napraviti proizvod za biljke. Razmišljala sam da bismo mogli naći tehnologiju, preslikati ju na biljke, napraviti par prototipa i par osnovnih testova. Došli smo do zaključka da taj proizvod uistinu djeluje i hrani biljke bez dodatnih aditiva i štetnih sredstava“, kazala je Vesna.

Treba još svakako dodati kako se proizvod temelji na dobro poznatim izvedbama 16 moćnih kristala koji su pažljivo odabrani zbog svojih svojstava te svaki ima određeni postotak sadržaja u toj moćnoj tehnologiji.

Vesna je istaknula kako joj je cilj pokazati da kristali ovdje nisu izabrani kao neka alternativna komponenta proizvoda za dohranu biljaka, već isključivo jer imaju široki spektar djelovanja.

Dakle, samo stavite kristale Vito&Flora na zemlju pokraj vaše biljke i to će joj osigurati najkvalitetniju, a usto i zdravu hranu, ali i vodu!

Nakon što je zamisao bila razrađena, trebalo se pozabaviti i načinom kojim će biti prezentirana u javnosti. Kako proizvod, prema Vesninim riječima, nije baš nešto sam po sebi ‘tržišno atraktivan’, krenuli su u izradu njegovog dizajna, za što je angažiran poseban dizajner, koji je imao cilj napraviti ga privlačnijim, u obliku ljudi, malog para – Vita i Flore.

vesna_pavletić_vitoiflora

 

Osmišljeno je i pakiranje, dizajn te cijela komunikacijska i marketinška priča. Vesna, koja je do tada prodavala ‘tehnologiju’, imala je u rukama gotov proizvod, koji se osim na platformi može i naručivati, a cilj je da bude plasiran na police robnih kuća. Usto, bit će otvoren i web shop preko kojeg će se također moći kupovati.

Radni dan je dug, ali ipak fleksibilan

Vesna do svojih zamisli dolazi radeći u uredu u centru Rijeke, gdje i živi. U njenoj tvrtki trenutno je zaposleno pet osoba, trebalo bi se širiti, ali za to opet treba kapitala, tako da, ističe ona, ‘guraju, ali nije uvijek lako.

Cilj je skupiti neki novac i otići na jedan veliki Sajam te tamo prezentirati svoj proizvod, jer je to u stvari najveći i najbolji marketing te najbrži način ‘širenja glasa’.

No, ne žali što se upustila u poduzetničke vode, iako, napominje, nekim ljudima je to nezamislivo i u tome ne vide niti jednu jedinu prednost. No, ona sama je vjerovala da se u privatnom poslu čovjek može bolje i više izgraditi, razviti i zaraditi, nego u nečijoj tvrtki, pogotovo ako je taj netko potpuno nezainteresiran za biznis koji vodi.

No, radni dan joj je dug, počinje već u pola 5 dok još mnogi spavaju, a Vesna tada vrijeme iskoristi za trčanje na traci, plivanje ili neku drugu aktivnost. Slijedi ispijanje kave i pregledavanje mailova, ispraćanje djece u školu i odlazak u ured gdje boravi do 17 ili 18 sati. Ipak, odgovara joj što je fleksibilna, što vrijeme može prilagoditi svojim potrebama i obitelji.

Foto: privatna arhiva Vesne Pavletić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

 1. http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/263710/graani-oprez-otkriju-vam-bolesti-i-uzmu-10-tisuca-kuna

  Eto pogledajte o menadđeru godine po izboru HUM-CROMA u ovome maloprije ponuđenom linku.

  A i priupitajte ju za koju je to nizozemsku kompaniju radila, koliko dugo i koje su joj reference od iste kompanije.

  I još, kako stoji sa tvrtkom Pavletić d.o.o. koju je ugasila 2014. godine sa suprugom Marinom a i otišla u bankrot jer je ostala dužna i bankama i dobavljačima a i meni.

  Radi se o velikim novcima za hrvatske prilike ( preko 3000000 kuna )

  Pa onda otvaranje još 2-3 tvrtke samo različitih imena a sve isti vlasnici ( Vesna i Marin Pavletić ), pa su te tvrtke:

  Pavletić V&M d.o.o. 51226 Hreljin, pa Pavletić 2001 51226 Hreljin d.o.o. a za druge ne znam a i ne da mi se istraživati.

  Hvala i upozorenje svima o dotičnoj firmi Biocrystal technologies!

 2. Dobar dan, imam 4 biokristalne podloge firme Pavletić više od 10 godina.Svi smo zadovoljni.
  No zanima me, kako oprati podloge a da se ne ošteti ili umanji djelovanje kristala. Hvala Lp
  Zdenka

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...