Iz Hrvatske za svijet – gosti 52. Business Cafea poznati su serijski poduzetnici

Gosti 52. Business Cafea u Zagrebu koji će se održati u četvrtak 16. svibnja 2019. u 19 h u Hotelu Academia serijski su poduzetnici Damir Sabol i Andrija Čolak. Evo što vas čeka!

Edukativna aplikacija s globalnim uspjehom

Damir Sabol je poznati IT poduzetnik koji je u svojoj 48. godini uz podršku dva američka investitora, odlučio osvojiti globalno tržište sa startupom PhotoMath, edukativnom aplikacijom koju je skinulo više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta. Njegovi prethodni biznisi uključuju Iskon (telekom i portal) te Računi.hr, koje je prodao i danas je fokusiran na PhotoMath. Također, u Microblinku, visokotehnološkoj tvrtki koja se bavi istraživanjem i razvojem softverskih proizvoda i području računalnog vida na mobilnim telefonima, ima vlasničku i stratešku ulogu.

Poznati hrvatski brand osvojio Ameriku

Andrija Čolak pokretač je poznatog hrvatskog branda Surf ’n’Fries koji franšizno posluje po cijelom svijetu. O njegovom svjetskom uspjehu govori to da mu je u Americi, koja je meka fast food franšiza, a pomfrit se može naći na svakom koraku, 2015. uručena nagrada za mlade nade u franšiznom svijetu. Tako je do 35. godine uspio pokoriti Ameriku, a slijedi i Australija u kojoj je nedavno na poznatoj surferskoj plaži Bondi beach otvoren prvi Surf’n’Fries.

Prvu firmu osnovao je kada je imao samo 21 godinu, a danas ima 37 i živi u Rijeci. Već je uspješno prodao jedan biznis, a uz svjetski poznatu franšizu vodi još dva projekta. Jedan od njih je Kisha, prvi pametni kišobran na svijetu te Porthop, aplikacija za podupiranje transportnih vezova.

Poduzetništvo u Hrvatskoj – komedija?

Nakon razgovora s glavnim gostima, sudionike očekuju pokloni sponzora, preporuka knjiga u sklopu Čitaj knjigu kluba te networking. Ipak, ovoga puta stiže još jedna novost! Ena Rajić, psihologinja i poznata Youtuberica bit će zadužena za dozu humora te će izvesti kratku parodiju na start-up i poduzetničku scenu u Hrvatskoj.

gosti business cafea

Ulaznice po cijeni od 200 kn nabavite već danas, a dio prihoda od eventa ide udruzi Portal dobrote.

Foto: Business Cafe

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više