Baggizmo postao hit na Kickstarteru

Baggizmo je dva tjedna pred završetak svoje kampanje na Kickstarteru ostvario već 74% od ukupnog cilja. Zahvaljujući broju od 259 pobornika kampanje, čija se podrška od 26.302,00 USD većinom odnosi na kupnju same torbe, Baggizmo je svakim danom bliži pokretanju njezine prve proizvodnje, i to ako se do 8. srpnja sakupi cjeloviti iznos od 35.000,00 USD.

Baggizmo postao svjetski hit

Kampanja ovog hrvatskog dizajn-start-upa od samoga je početka imala stabilan rast, međutim ovoga je vikenda doživjela streloviti uzlet nakon objavljenog članka na Mashable.com, moćnom svjetskom mediju za digitalnu kulturu i tehnologiju. Vijest o Baggizmu proširila se međunarodnim internetskim medijima čiji su čitatelji prepoznali inovativnost Baggizma u smislu novog načina nošenja gadgeta te ostvarenih naprednih funkcionalnosti.

Autor članka, Stan Schroeder istaknuo je kako Baggizmo ne obećava revolucionarne tehnološke značajke, već pruža inteligentno osmišljen dizajn svakog detalja, kojeg potpisuje dizajn studio Manufakturist iz Zagreba.

Naime, Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih stvari poput ključeva, novčanika i sl. Pored toga, njezine minimalističke linije vizualno odgovaraju različitim odjevnim stilovima muškaraca, te ju se može nositi na majicu, košulju i ispod jakne ili odijela – skladno se uklapajući u uobičajene poslovno-privatne okvire. Stabilna i ugodna pozicija Baggizma ispod ramena omogućuje brzo dosezanje uređaja te ne iziskuje odlaganje torbe sa strane, čak niti za vrijeme vožnje automobila ili bicikla.

Baggizmo

Baggizmo postaje i „pametan“ s ugrađenim NFC čipom

Dosegnuvši prag od 20.000,00 USD, Baggizmo je svojim pobornicima objavio da postaje „pametna torba“ zahvaljujući NFC čipu (Near Field Communication) koji će biti ugrađen u prednjem džepu torbe. Riječ je o bežičnoj tehnologiji koja omogućuje spremanje datoteka, a na vrlo malim udaljenostima i njihovu razmjenu s drugim uređajima. Naime, uzevši u obzir da Baggizmo zadržava svoju tanku formu čak i kad je ispunjen gadgetima, te se vizualno uklapa u razne tipologije odjeće – omogućuje nošenje bez odlaganja sa strane. Stoga razmjena osobnih podataka s Baggizmom ispod ramena na poslovnom sastanku ili konferenciji postaje brža i praktičnija. Uz pomoć NFC-a, mogu se praktično razmjenjivati digitalne poslovne posjetnice, profil na Linkedlnu, slike s Dropboxa i sl.

Premium verzija Baggizma u koži

Pored osnovnog modela torbe izrađene od inovativnog i vodoodbojnog materijala koji omogućava cirkulaciju zraka između unutarnje strane torbe i tijela, Baggizmo je u sklopu završetka kampanje ponudio i novu verziju torbe izrađene od autentične talijanske nappa kože. Nappa je znamenita po svojoj upotrebi u kožnoj galanteriji zbog delikatne mekoće svoje površine i patine koja se tijekom vremena na njoj stvara, što dodatno ističe njezinu ljepotu te pruža dugotrajnije korištenje Baggizma.

Foto: Narativ PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...