Business cafe u Vukovaru: Kava koja povezuje na rijeci koja povezuje

U suradnji sa Vukovar Waterbus Bajadera na njemu je u duhu nadolazećeg Božića održano posebno izdanje Business cafea u Vukovaru pod naslovom Kava koja povezuje na rijeci koja povezuje.

Na početku je Zrinka Šesto vlasnica broda, pozdravila sve goste, ukratko se osvrnula na nedavno dobivenu nagradu za brod, već drugu u prvoj godini poslovanja te najavila planove za dalje.

Posebno izdanje Business cafea u Vukovaru

Ivan Lozančić vlasnik IT tvrtke Gauss development, 19. najbrže rastuće tvrtke u JI Europi prema listi Deloittea u svojim uredima u Osijeku i Vukovaru zapošljava 80 ljudi, rekao je da sada nakon 4,5 godina ima plan da napravi plan. Objasnio je što sve i za koga rade te dodao da je puno putovao i da je kod nas puno bolje nego što ljudi misle i da ništa drugo ne bi izabrao za život i poslovanje.

Nives Lovrić proizvodi premium bućino ulje i poduzima niz aktivnosti da se isto kvalitetno izvozi budući se ono proizvodi samo u Austriiji, Hrvatskoj i Srbiji. Svi su gosti imali prilike uživati u kušanju.

Business cafe u Vukovaru

Martina Tomljenović, voditeljica marketinga u Borovu objasnila je napore koje su uložili i uspjehe koji su uslijedili te je istaknula da smo svi nažalost zaboravili na našu tradiciju kvalitetne proizvodnje obuće ručne izrade. Dodala je da bi Borovo moglo još više proizvesti i izvesti ali nemaju radne snage, konkretno nedostaje im sada kadar šivačice, a u Vukovarsko srijemskoj županiji nema zanimanja obućarski tehničar.

Nakon igre povezivanja gostiju uslijedio je razgovor s Marom Majstorović, motivacijskim govornikom i coachem, vlasnicom firme Lotus media i portala samopozitivno.com

Mara Majstorović iz Vukovara govorila je o tome kako je uvijek lakše kukati, i uperiti prst na drugog kao krivca i ostati u zoni komfora, no nužna je promjena mentalnog sklopa i 100% preuzimanja odgovornosti te svijest da je različitost dobra i da smo ovdje da pomažemo jedni drugima uz fokus na pozitivno.

Business cafe u Vukovaru

Dok smo slušali inspirativne priče naših gostiju i razmjenjivali znanja i iskustva, na brodu je vladala posebna riječima neopisiva atmosfera, plovili smo do granice sa Srbijom i vratili se, sa hrvatskim bućinim uljem jeli vojvođanski Friški jazački sir, međusobno se svi upoznali i gostima podijelili poklone

Ulaznice za 7 start up-a stanara VURA inkubatora i troje studenata osigurala je tvrtka Industroplan, Čuvar sjećanja, Inspiracija, Pupitres – Vinska škola Jelene Valentić te Androlić konzalting.

Poklone za goste poduzetnike osigurala je tvrtka Ciceron – najnoviju knjigu Moć uvjeravanja – drugo nadopunjeno izdanje Mirele Španjol Marković.

Sinoć smo i u sklopu Business cafea nastavili pisati jednu novu priču o Vukovaru, no budućnost Vukovara ovisi jedino o Vukovarcima. Budući je kolijevka europske civilizacije počela upravo na ovim prostorima sigurni smo da će je Vukovarci znati lijepo dovršiti.

Business cafe u Vukovaru

Sve informacije o Business cafeu i aktualan raspored je na www.businesscafe.info.

Foto: Službena stranica Business cafea

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više