Danas u Osijeku radionica za poduzetnice “Žene u mreži”

Neki kažu da je nemoguće spojiti politiku, poduzetnike i udruge, no to je uspjelo ženama iz Osječko-baranjske županije!

Darija Krstić i Nina Marković iz udruge Centar za poduzetništvo Osijek, Silvija Dološić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i Ana Rogina, vlasnica Digitalne agencije Gerila našle su se na jednoj kavi i tijekom razgovora zaključile da ženama u Osijeku nedostaje kvalitetnog druženja i umrežavanja. Stoga su pokrenule projekt „Žene u mreži“ koji ima za cilj osnažiti poduzetničku klimu i motivirati žene poduzetnice i buduće poduzetnice u Osječko-baranjskoj županiji.

Zašto baš događaj za žene?

Prema statistikama, položaj žena u poduzetništvu i na tržištu rada još je uvijek nepovoljan u odnosu na muške kolege. Na čelnim mjestima u domaćim tvrtkama danas je svega 27% žena, dok ih je u nadzornim odborima samo 19%. Tek je 25% žena osnivačica trgovačkih društava, a među top menadžerima u Hrvatskoj ih je šest posto, iako čine 52% ukupnog stanovništva RH. S druge strane, statistika nije puno bolja ni u svijetu.

žene u mreži

Već je prvi događaj, organiziran 11. prosinca 2015., nadmašio njihova očekivanja, jer umjesto prvotno planiranih 30ak sudionica, došlo ih je tri puta više! Događaj pod nazivom „Žene u mreži – uhvatiti se ili ne?“ okupio je na panel raspravi predstavnike poslovnog sektora i akademske zajednice koji su zajedno sa ženama poduzetnicama raspravljati i pokušali naći odgovor na prepreke s kojima se žene suočavaju u svojoj karijeri.

Nakon javne rasprave uslijedilo je motivacijsko predavanje Darka Mirkovića (Alterna, Koncepti za život) „ONA do trONA“ na kojemu su glavne teme bile kako zauzeti ispravan stav za poduzetništvo, koje su prednosti i slabosti poduzetništva, koji nas ciljevi motiviraju te ono najvažnije za žene – kako uživati na tronu!

Kako su sudionice na navedenom događaju zaključile da su upravo prezentacijske vještine koje im najviše nedostaju, u sklopu projekta Žene u mreži organizira se novi događaj, odnosno radionica koja će im pomoći u ostvarenju ciljeva!

Ovoga puta u goste dolazi Tihana Dragičević, EMCC-ov coach, trener, NLP majstor, diplomirani profesor i glavni coach u Elevateu. Tihana ima preko 10 godina iskustva u edukaciji, a vesela i radoznala objašnjava da treninzima i coachingom uživa stvarati podržavajuće okruženje i dragocjenu priliku kako bi svatko mogao odnijeti svoju pobjedu.

žene u mreži

Tihana će održati praktičnu radionicu “Kako vidim i predstavljam sebe?” na kojoj će polaznici steći znanje i sposobnost da samopouzdano i uvjerljivo definiraju svoje jake strane i vrijednosti, da odrede (poslovnu) poruku koju žele poslati, kao i ciljnu skupinu kojoj se obraćaju, da ostave utisak u kratkom vremenu, privuku i zadrže pažnju ciljne skupine te uspješno koriste različite alate prilikom predstavljanja!

Događaj će se održati u četvrtak, 28. travnja 2016. u Coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS u Osijeku. Službeni dio započinje u 16 sati, a poslije je predviđeno neformalno druženje sudionika. Sudjelovanje na događaju je besplatno, no kako je broj mjesta ograničen, osigurajte svoje mjesto klikom na link  ili na kontakt [email protected].

Kako je projekt Žene u mreži osmišljen kao spoj edukacije, razmjene iskustava zajedničkih aktualnih problema i umrežavanja postojećih i budućih poduzetnica, žene iz organizacijskog tima najavljuju kako je ova godine u planu još nekoliko zanimljivih i korisnih radionica. No, također, na projekt gledaju dugoročno te su uvjerene kako će se međusobno poticati i razvijati još dugi niz godina!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više