Kad poduzetnice pripreme party iznenađenja

Bila je potrebna jedna mail poruka na 35 adresa koju je poslala naša Elizabeta Planinić sa mailom – Ivana Matić čini toliko puno za nas, povezuje nas, hrabri, promovira naše biznise, ne bismo li mi organizirale party iznenađenja za nju. Ideja je prihvaćena. Bez oklijevanja.

s lijeva na desno: Helena Fjorović, Željka Babić, Elizabeta Planinić, Dunja Tadić

Kako ono lijepo kažu – rečeno, učinjeno. Kako sam imala malo više vremena no inače (bar 15 minuta dnevno), a i imam onaj go-get gen prihvatila sam se organiziranja. No, organizirati party sa 35 poduzetnica – je bilo glatko, lako i nevjerovatno učinkovito. Rekla bih da sam koordinirala, ne organizirala. U trenucima kad bih vozila ili radila, kormilo bi preuzela neka druga poduzetnica, recimo Helena Fjorović. Čvrstom rukom, sigurnim mailom, bez oklijevanja. Pogledaš Slack, mail, a ono svi poredani, sve štima, sve se zna. Tako se da živjeti i raditi.

Helena Fjorović

Većina nas se, osim preko priča iz Woman in Adria magazina, ili s Facebooka osobno nije poznavalo. Ipak, kad smo prešle na Slack, kolaboracijski software, uz ozbiljne organizatorske razgovore pojavila se zaigranost, ženski chit-chat i cijela je priča bila baš ugodna. Privilegija je poznavati sve te divne žene.

Petak-trinaesti moment iznenađenja

Dok su se torte i kiflice pekle, a naše kolegice iz Istre, Varaždina, Čakovca spremale na put krenuo je snijeg. Tako da su baloni zapeli u gepeku Selme Smajić iz Uresa nakon neuspješnog pokušaja proboja do Zagreba; suhomesnata plata iz Čakovca je zapela u snijegu sa Petrom Mesarić Horvat iz Linea Snelle. No, došle ili zbog snijega ne došle, jako je lijepa njihova želja i doprinos – svaka čast!

Pred sam party bilo je sto zabrinutih pitanja – hoće li slavljenica uspjeti doći ako snijeg zamete puteve. I par nas se bojalo – hoće li nas biti barem 5-6?

Puna kuća

Marijana Brdovnik

No, odjednom se stvorilo preko dvadeset žena, ako ne i trideset, nisam brojala (trebalo je prebrojati i u tortu upiknuti ravno četrdeset svjećica koje je donijela Marijana Brdovnik). A kad je došla Ivana Matić, zapjevale smo iz svega glasa; kako je zvučalo manje je bitno. Poduzetnice smo, nismo glazbenice. Kažu da se računa dobra namjera. Naša Ivana je djelovala prilično šokirano. Nadam se ne od našeg pjevanja, nego od iznenađenja 🙂 Sanela Kraljić ju je dovela pod lukavim izgovorom da njih dvije idu u ženski provod i na neki event i Ivana je očekivala neki event, ali ne ovakav. Komentar je bio: Stvorila sam čudovište!

s lijeva na desno: Sanela Kraljić, Ivana Matić

Čudovište, ili dobru vilu, ali istina je – ova je žena stvorila jednu lijepu platformu višegodišnjim radom i ovaj je party bio znak zahvalnosti za poslovne prilike, promociju, podršku i afirmaciju ženskog poduzetništva koje često nije lako – a bez platformi i inicijativa poput Woman in Adria bilo bi još i teže.

Pokloni, vino i bez gitara

s lijeva na desno: Natalija Zastavnik Crnički, Katarina Ivanković Marić

Naša kolegica Gordana Puhlek, suvlasnica i direktorica tvrtke Mikronis specijalno za nas je na web shopu svoje tvrke postavila mogućnost kupnje bonova, te smo umjesto poklončića sakupile nešto novca kako bi Ivana mogla odabrati još jači i snažniji kompjuter – i nastaviti sa svojim dobrim radom sa još više snage. Katarina Ivanković Marić iz Naklade Nika ispisala je motivacijski citat, a Natalija iz Sklada poklonila je prekrasan buket. Tortu je ispekla Helena Fjorović, guru fit forme i ljepote pokazujući kako užitak u hrani i ljepota uopće nisu suprotstavljene. Kad umjesto šećera stavite agavin sirup, a umjesto brašna orahe, i sve to obogatite marmeladom bez šećera, dobijete zdravu Zacher tortu čiji recept smo sve zatražile.

Kad voliš svoj posao

Ivana Matić

Ivana Matić se oporavila od škola i vrlo skoro smo je čule kako govori “sastanak”, “event”, “ugovor”, i stigla je doći do svi nas, dotaknuti sve potencijalne suradnje, ostajući vjerna sebi, nama i promociji ženskog poduzetništva.

Eto, Ivana Matić, Woman in Adria uvijek piše o nama, podupire nas, promovira – bilo je vrijeme da i mi malo uzvratimo. Što reći – nego sretan ti rođendan, Ivana!

Autorica: Željka Babić

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više