Kako koristiti galeriju na Instagramu, a da pritom ne izgubite „followere“?

Instagram je nedavno uveo novu opciju albuma za fotografije. Više od 600 milijuna korisnika na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža moći će tako objaviti i do 10 različitih fotografija odjednom, a opcija je najprije dostupna oglašivačima.

Također, Instagram je uveo i poslovne profile koje je moguće napraviti u obliku novog profila ili konvertiranjem postojećeg privatnog u poslovni, a ova nova značajka također može biti korisna za obavljanje mnogih poslova.

Kada koristiti galeriju na Instagramu?

Nakon što objavite album, vaši „followeri“ imaju dvije mogućnosti lajkanja – cijelog albuma ili pojedinačne fotografije.

Pritom bi trebalo pripaziti kako na taj način ne bi izgubili dio svojih sljedbenika, zbog prečestog objavljivanja sličnih fotografija ili razmišljanja kao da smo celebrity osobe koje si to jednostavno mogu dozvoliti.

I vi možete biti slavni u svojoj branši i vaše objave moraju biti redovite i dosljedne, ali nemojte dnevno izbacivati po nekoliko fotografija kao što to radi primjerice Justin Bieber ili Selena Gomez.

Novinarka Karissa Bell je izdvojila i neke situacije kada su foto albumi korisni i kad će ih prijatelji na društvenoj mreži sigurno prihvatiti.

Blogeri ovu opciju mogu koristiti umjesto videa, kako bi lakše dijelili svoje recepte i objašnjavali postupke. Svaka fotografija tako može predstavljati jedan korak u pripremi obroka, što je ujedno i lakše pratiti, a jednako to preporuča i za tutorijale i fitness vježbe.

Dakle, umjesto dugačkih opisa ispod fotografije, sada je možete ispričati kroz priču.

Ili ukoliko želite nekome objasniti kako se dobro našminkati, napraviti frizuru ili za koji drugi projekt…

Foto album možete koristiti i za fotografije s evenata, ali i za privatne stvari – putovanja, fotografije djece ili kućnih ljubimaca. Isto tako koristan je i za one koji stalno imaju potrebu objavljivanja fotografija, a sada tu dnevnu kolekciju mogu staviti u jedan album.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strateški poslovni dizajn

Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn

Upoznati ste s različitim metodologijama i alatima i još uvijek se pitate kako stvoriti uspješne poslovne transformacije dizajnom usmjerenim na krajnjeg...