Naučite prakticirati metodu opuštanja na Tečaju autogenog treninga

Pod stresom ste? Osjećate li napetost? Ne možete više podnijeti velike napore koji se svakodnevno povećavaju? Patite li od glavobolje?Imate li probleme sa leđima ili loše spavate?

Učinite nešto trajno za sebe! Posvetite se sebi jednom tjedno na radionici i tečaju opuštanja!

Autogeni trening – tehnika relaksacije opuštanja

Naučite prakticirati metodu opuštanja na autogenom treningu i omogućite sebi trajni način za upravljanje stresom i naporima.

Autogeni trening je tehnika relaksacije opuštanja, kojom se oslobađamo od napetosti i postižemo stanje psihičke i tjelesne opuštenosti. Pomaže nam da se bolje nosimo sa stresom, ublažava njegove posljedice te povoljno utječe na čitav niz psihosomatskih oboljenja.

Autogeni trening se sastoji od vježbi opuštanja u kojima pomoću autosugestije – svojim mislima i snagom predodžbi- postupno postižemo stanje jake tjelesne i psihičke opuštenosti. Stanja koja se postižu su osjećaj distanciranosti od okoline i pojačana svjesnost o sebi.

Autogeni trening koristi sugestibilnost kao vrlo moćan alat za osobni napredak, kako bi svatko od nje imao najviše koristi. Učeći autogeni trening učimo kako sugestiju možemo uputiti sami sebi, tako da u svakom trenutku u životu možemo sami sebi pomoći.

Autosugestijom dolazimo do spoznaje da je snaga misli koju upućujemo sami sebi iznimno djelotvorna, te kako naše misli utječu na naše mentalno i fizičko stanje, kao i da promjenom misli, možemo promijeniti svoje mentalno i fizičko stanje.

Autogeni trening moćan je alat za samostalno učinkovito upravljanje stresom, samostalno uspostavljanje ravnoteže tijela i uma.

Kako funkcionira autogeni trening?

Sastoji se od 7 temeljnih vježbi autosugestije, pomoću kojih postižemo stanje potpune tjelesne i psihičke opuštenosti. Vježbe se postupno šire tako da do kraja tečaja obuhvaćaju cijelo tijelo.

Provodi se program koji se sastoji od 8 vježbi – radionica, tijekom kojih vas učitelj autogenog treninga vodi kroz proces opuštanja, te postupno uči proces provođenja vježbi opuštanja. Svaka radionica obuhvaća jedan dio tijela. Na taj način se tijelo postepeno uči kako se dubinski opustiti.

Autogeni trening se uči kroz 7 dana – 7 različitih vježbi koje se 8. dana ponavljaju kada se dodaje i ciljana autosugestija. Svaka osoba dodaje svoju osobnu sugestiju, a ona se u zavisnosti od cilja i aktualne teme, kroz život može mijenjati.

Nakon završenog cijelog programa treninga, tijelo je spremno trenutno se opustiti, na samu pomisao. Kada to postignete, spremni ste se nositi sa svakodnevnim stresom.

Nakon što naučite kako se provodi ova metoda opuštanja, trajno ćete imati moćan alat, a možete ga koristiti za različite životne teme i u svakom trenutku.

Kome je namijenjen i po čemu je poseban?

Namijenjen je psihički zdravim osobama koje su izložene stresnim situacijama svakodnevice, a žele podići kvalitetu života, te raditi na prevenciji očuvanja zdravlja ili otklanjanju smetnji prouzrokovanih stresom.

Metoda je opuštanja koja je priznata od strane službene medicine. Znanstvena istraživanja pokazala su da je korisna u liječenju i prevenciji mnogih bolesti.

Budući da živimo život pun stresa (svakodnevne brige, napetost na poslu, nervoza okoline, buka, fizička i mentalna preopterećenost…) kojeg je gotovo nemoguće izbjeći, prednost ovog treninga je što omogućava laku i jednostavnu primjenu na svakom mjestu, u bilo kojem trenutku, te omogućava trenutnu razgradnju stresa, u trenutku dešavanja, a s tim i sprječava nakupljanje stresa.

Autogeni trening također pruža mogućnost unaprijed se pripremiti za stresni događaj, te mogućnost ulaska u dobro stanje prije stresnog događaja.

Radionice u trajanju od 1,5h. – 2h održavat će se jednom tjedno (četvrtkom ili petkom – 7 tjedana) u Zagrebu, na adresi Vlade Gotovca br. 7.

Početak radionice je 22.09.2016. u 18h, a cijena za cjelokupni tečaj je 600 kuna.

Prijaviti se možete na  [email protected]

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...