Novi Girlpower Facebook emotikoni

Emotikoni su zahvaljujući online komunikaciji postali društveni fenomen, pa čak i novi jezik. Oni na zabavan i jednostavan način pomažu da se izrazimo kada nam riječi nisu dovoljne. Jednim znakom možemo pokazati svoje osjećaje – jesmo li sretni, tužni, umorni, ljuti, voljeni..

Stoga je i Facebook,  koji na Messengeru ima 900 milijuna korisnika mjesečno, odlučio unaprijediti svoje emotikone. Tako stižu 1.500 novih različitih emotikona koje možete koristiti već od danas.

Novi emotikoni na Messengeru

Novi emotikoni posebno su dizajnirani za Messenger, uključuju sve nijanse boje kože, rodno su ravnopravni te su dostupni svima, bez obzira na uređaj ili platformu. Naime, dosad su korisnici Androida imali drugačije emotikone od iOS-ovih korisnika.

Novi emotikoni omogućavaju vam da odaberete boju kože kod određenog znaka koju možete automatski podesiti ili je svaki puta ponovo odabrati. Korisnici WhatsAppa su sa time upoznati, budući da je ta aplikacija još prošle godine uvela 5 različitih nijansi boje kože za svoje emotikone.

novi emotikoni

Osim toga, novost su i crvenokosi emotikoni te emotikoni sa ženskim zanimanjima. Na ovaj potez se Facebook odlučio samo mjesec dana nakon što je Google predstavio svoj set poslovnih emotikona za isticanje raznolikosti ženskih zanimanja i osnaživanja djevojaka u svim područjima.

Google je predstavio 13 emotikona koji opisuju određena profesionalna polja – zdravstvo, znanost, obrazovanje i edukaciju, tehnologiju, industriju, poljoprivredu, ugostiteljstvo i glazbu, a Facebook je to sada proširio s ostalim zanimanjima.

novi emotikoni

 

I dok velik broj ljudi protestira protiv novog Messengera, Facebook ističe kako će i dalje nastojati predstavljati što različitije emotikone.

Foto: www.facebook.com/messenger/

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Nedostatak radne snage: Hrvatske tvrtke žele zaposliti 50 tisuća stranaca

Nedostatak radne snage sve je veći problem hrvatskog turizma, ugostiteljstva, metalske industrije i građevinskog sektora. Mnoge tvrtke zato radnike sve više...