Održan šesti TEDxMaksimirWomen

Kulturni centar Travno u Zagrebu sinoć je bio tvornica inspirativnih ideja. Šesti po redu TEDxMaksimirWomen doveo je deset uspješnih poduzetnika koji su s publikom podijelili svoj poslovni put, iskustva, savjete i strast.

TEDxMaksimir Women poručuje: “Slušajte sebe!”

Događanje je otvorila Vitomira Lončar iz Male scene predstavivši koncept kazališta za male bebe na kojem intenzivno radi posljednjih godina. Zagovara koncept kazališta koje se bavi temama koje zanimaju današnju djecu te dolaze neposredno iz njihove svakodnevice.

TEDxMaksimirWomen
Vitomira Lončar

Marko Matenda idejni je začetnik i direktor mladog hrvatskog startupa Visiobike. Visiobike je koncept električnog bicikla koji je uvelike unaprijeđen u odnosu na dosadašnje inačice, a naziv je nastao od riječi „vizija“ za koju Marko tvrdi da je najvažnija prilikom pokretanja posla.

Svoju ideja predstavila je i spisateljica Jelena Ribić. Ona piše ljubavne priče po narudžbi, a za sobom ih ima preko 150. Kaže da doslovno živi od ljubavi.

Kristina Ercegović začetnik je Business Cafea i tvrtke Milda.in. Poručila je da je u životu, iako ponekad teško, najvažnije slušati sebe.

Gordan Masnjak publici je pobliže objasnio povijest te funkciju konoplje, biljke koja predstavlja čvrst, dugotrajan, kvalitetan i ekološki prihvatljiv materijal.

Jadranka Boban Pejić, vlasnica Biovege, kao svoju najveću vodilju u poslu ističe želju da svijet učini boljim mjestom. Zdravom prehranom poslovno se bavi već 30 godina, a i dalje ima neopisivu strast za time.

TEDxMaksimirWomen
Jadranka Boban Pejić

Glavna urednica Poslovnog savjetnika Sandra Mihelčić u svom je govoru predstavila najveće prepreke s kojima je poduzetnici susreću, od loših komentara okoline, do manjka motivacije za radom.

U trećem dijelu događanja svoju je priču započela Ana Rimac, koja radi kao neovisan dizajner, a svojim djelovanjem nastoji doprinijeti suvremenom hrvatskom dizajnu.

Tamara Novaković, poznata po svom kulinarskom blogu „Bite My Cake“, još je studentica, a honorarno radi kao novinarka i prevoditeljica.

TEDxMaksimirWomen
Tamara Novaković

Manifestaciju je zaključio Marko Lušić, poznati voditelj RTL Televizije, koji je prije tri godine pokrenuo vlastitu produkciju pod kojom se nalazi i poznati kulinarski portal kuhari.com

TEDxMaksimirWomen pokrenut je prije dvije godine, a u dosadašnjih šest događanja sudjelovalo je više od 100 volontera te deseci predavača koji svojim inovacijama i poduzetničkim pričama nastoje inspirirati druge.

Foto: TEDxMaksimirWomen

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više