5 pravila za organizaciju uspješnog virtualnog eventa!

U doba kad su nam eventi luksuz koji si ne možemo priuštiti zbog trenutne situacije, svoje klijente potičemo da rade one virtualne evente. Iako vam se na prvu možda čine kao lošija ideja, vjerujte nam – nisu! Postoje brojni benefiti online evenata, koje ćemo ostaviti za neku drugu priliku. Danas vam ipak donosimo 5 pravila za organizaciju uspješnog virtualnog ili online eventa. Pa, krenimo polako:


Pročitajte više: Što su to održivi eventi i zašto su važni za nas?


Započnite s “zašto”

Odredite ciljeve i ključne pokazatelje uspješnosti i dopustite da ti pokazatelji vode donošenje odluka o tome što vaš događaj treba, a što ne.

Organizirajte virtualni događaj, a ne webinar

Kako bi bilo koji događaj bio uspješan, angažman je najvažniji. Da bi se olakšao angažman, iskustvo mora biti dinamično, a interakcija dvosmjerna ulica. Nema ništa loše u tome da voditelji dijele sadržaj na Zoomu, ali to samo po sebi ne predstavlja virtualni događaj. Da biste stvorili doista uspješno iskustvo, potražite načine za optimizaciju interakcije za svoje sudionike (ako je moguće, izvan prozora za chat!).


Pročitajte više: Kako napraviti uspješan event za predstavljanje biznisa


Pripazite na sat

Samo zato što je vaš plan bio događaj od dva sata, to ne znači da bi trebao biti i vaš virtualni program. Uzmite u obzir da vaš virtualni događaj možda neće biti vezan za slična vremenska ograničenja kao vaš planirani event. Ako je vaš plan prethodno bio cjelodnevni event, razmislite o tome da virtualni sadržaj podijelite na manje dijelove radi lakšeg praćenja.


Pročitajte više: Maja Bosanac u jeku korona krize diže svijest o važnosti održivih evenata


Ne skraćujte vrijeme produkcije i planiranja eventa

Vjerojatno ne biste započeli planiranje konferencije ili gala večere mjesec dana prije događaja pa nemojte ni žuriti s planiranjem virtualnog događaja. Uz to, uvijek isprobajte tehnologiju s kojom ćete raditi – ne pretpostavljajte da sve znate, kao ni vaši govornici!

Razmišljajte izvan okvira

Vaš će virtualni događaj biti ukorijenjen u digitalnom obliku, ali to ne znači da to mora biti isključivo tako. Iskustva su najbolja kada su višesenzorska, pa kad proračun dopušta, razmislite o dodavanju elemenata poput hrane i pića, poklon vrećica ili neke druge fizičke dodirne točke koja veže vaš događaj i dodaje mu novu dimenziju.

Autor: Maja Bosanac, EEE Event manager, Eventful

Foto: Unsplash/Chris Montgomery, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

humanitarni buvljak

Kamo za vikend – pizza, fotografija ili humanitarni buvljak?

Nakon napornog radnog tjedna, svi želimo dobro iskoristiti vikend. Zato smo uz vas s nekoliko sjajnih ideja prikladnih za cijele obitelji,...
- Advertisment -