Otvoreno Učilište EU projekti – prvo specijalizirano hrvatsko učilište za EU fondove

Prema procjeni vlasnice Učilišta EU projekti, Ariane Vele, u Hrvatskoj trenutno nedostaje 500-tinjak stručnjaka za EU fondove, i u javnom i u privatnom sektoru, a nit vodilja pri osnivanju Učilišta EU projekti bila je podizanje kvalitete domaćih obrazovnih programa o EU fondovima.

Učilište EU projekti će obrazovati vrhunske EU konzultante

Učilište EU projekti, prvo hrvatsko specijalizirano učilište za obrazovanje stručnjaka za EU fondove, ujedno i jedino na tržištu u organizaciji konzultantske kuće, danas je svečano otvoreno uz podršku Sabine Glasovac, pomoćnice ministra obrazovanja, znanosti i sporta, Daniela Mondekara, predsjednika Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora i brojnih drugih poznatih uzvanika iz društvenog života.

Okupljeni su novootvoreno Učilište EU projekti, zbog specifičnih programa koji su utemeljeni na praksi i na aktivnom radu polaznika s iskusnim konzultantima, prepoznali kao obrazovnu ustanovu koja ima potencijal povećati broj stručnjaka za EU fondove u Hrvatskoj, što je ocijenjeno kao jedno od uskih grla dugoročnog povećanja iskorištenosti EU fondova.

Učilište_EU_projekti_Sabina_Glasovac_Daniel_Mondekar

Kako je istaknula vlasnica Učilišta EU projekti, Ariana Vela, Hrvatskoj se po ulasku u Europsku uniju otvorio pristup fondovima s 12 puta više sredstava od dostupnih u predpristupnom programu IPA, no taj rast sredstava nije pratio rast broja obrazovanih konzultanata. Prema procjeni Vele, Hrvatskoj trenutno nedostaje 500-tinjak iskusnih stručnjaka za EU fondove, koji bi i javnom i privatnom sektoru mogli pomoći pronaći kvalitetne projekte i oblikovati ih na način da povuku sredstva iz EU fondova.

“Učilište EU projekti predstavlja prirodnu nadogradnju brojnim edukacijskim programima i tečajevima koje smo realizirali u tvrtki EU projekti kroz internu EU Akademiju, a kroz koje smo u nekoliko godina educirali više od 7.500 polaznika. Nit vodilja pri pokretanju Učilišta nam je bio podizanja kvalitete domaćih obrazovnih programa o EU fondovima. Zato inzistiramo na programima s mnogo prakse i pripreme konkretnih projekata na kojima će polaznicima predavati isključivo aktivni i iskusni konzultanti. Kako smo svjesni da obrazovanje ne prestaje dobivanjem diplome, razvili smo i naš Alumni program, prvi takav u Hrvatskoj za stručnjake za EU fondove, a kojim želimo poticati razmjenu znanja i iskustva. Uvjereni smo da će Učilište EU projekti zbog takvog pristupa postati središnja ustanova za vrhunsko obrazovanje mladih stručnjaka, za cjeloživotno obrazovanje praktičara, mjesto povezivanja struke i forum za rasprave o raznovrsnim temama vezanim uz EU fondove”, izjavila je Ariana Vela na otvaranju.

Učilište_EU_projekti_dodjela_diploma

Društveno odgovorno poslovanje Učilišta EU projekti obilježit će stipendijski program namijenjen nezaposlenim visokoobrazovanim mladim osobama. Učilište će dva puta godišnje, prilikom upisa novih polaznika, odobriti po jednu stipendiju za svaki obrazovni program Učilišta, koja će mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama omogućiti potpuno besplatno pohađanje programa i na taj im način osigurati bolji položaj na tržištu rada.

Učilište EU projekti će uz drugačiji pristup edukaciji, temeljen na praksi i konkretnim projektima, ponuditi i dva edukacijska programa koja predstavljaju potpunu novost u Hrvatskoj, a radi se o programima koji sažimaju veliko iskustvo i stručnost konzultanata predavača – program za voditelja pripreme infrastrukturnog i velikog projekta te program za voditelja pripreme i provedbe projekta ruralnog razvoja. Dodatna dva strukturirana programa su voditelj pripreme i provedbe EU projekata te program edukacije o javnoj nabavi. Svi programi polaznicima omogućuju dobivanje uvjerenja po završetku predavanja i uspješno položenom završenom ispitu koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Učilište u ponudi ima i posebno ”skrojene” programe  poput in-house treninga i edukacije, jednodnevnih edukacija, edukacija jedan na jedan i praktičnih treninga.

Više o programima saznajte na www.uep.hr.

Foto: EU projekti

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...