Povećajte svoju energiju – izbacite otrove iz tijela!

Unosom pesticida kroz prskanu hranu, udisanjem smoga, sredstva za čišćenje, dima cigareta, primjenom lijekova i slično, u organizmu skupljamo otrove. Srećom, dio ih izlazi iz organizma putem urina i stolice. No, što je s ostatkom otrova?

Činjenica je, otrovi se s vremenom gomilaju u našem tijelu i talože u stanicama. Njihova prisutnost dovodi organizam u hormonalnu neravnotežu, slabi imunološki sustav, a sam metabolizam s vremenom postaje sve sporiji i neučinkovitiji.

Ako se pitate ima li otrova u vašem organizmu, odgovor je sljedeći. Probava vam je slaba, zadah loš, brzo se zamarate, imate bolne mišiće i loš ten? Da, u vašem organizmu nagomilani su otrovi kojih se trebate riješiti prije negoli izazovu neku od težih bolesti. Kao i kod svega ostalog, prevencija je uvijek bolja opcija od liječenja posljedica.

Savjeti za hitnu detoksikaciju organizma

Detoksikacija je prirodni proces neutralizacije ili eliminacije otrova iz ljudskog organizma. Iz svoga tijela možete izbaciti veći dio otrova odlučite li se na primjerenu dijetu i vježbanje. No, tu valja biti oprezan! Kada spominjemo dijetu ne mislimo na izgladnjivanje, već na oblik prehrane koji smanjuje količinu unosa kemikalija upotrebom organske hrane, potencira hranu bogatu vitaminima i antioksidansima te hranu koja sadrži vlakna i vodu. Takva prehrana povećava čestoću uriniranja i time izvlači otrove iz organizma.

detoksikacija

Kod detoksikacije primarna želja nije skidanje kilograma, već nužno održavanje zdravlja. Tako i sam rezultat ovakve prehrane ne bi smio rezultirati izgladnjivanjem i šokiranjem organizma. Suprotno, detoksikacijska dijeta dat će vam više energije, čišću kožu, poboljšanu probavu u jaču koncentraciju.

Želite li napraviti brzu detoksikaciju tijela, za početak izbjegavajte industrijski prerađenu hranu. Savjetujemo vam da nabavite voće i zeleno lisnato povrće, te za doručak i/ili večeru pripremite neki od zelenih sokova (smoothie). Ručak možete jesti kao i inače, no pripazite da se ne radi o fast foodu ili masnoj hrani. Također, umjesto zaslađenih i gaziranih sokova radije birajte vodu iz slavine. I naravno, sve to kombinirajte s kretanjem. Najmanje 8.000 koraka dnevno potrebno je napraviti da bismo naš organizam održavali zdravim i u kondiciji.

Kako detoksicirati organizam već zahvaćen masnim naslagama?

Slabo kretanje i loša hrana dodatno su usporili vaš organizam, a otrovi su se s vremenom skupljali u masnim stanicama i nastala je neželjena narančina kora. Navedena dijetalna prehrana bogata vitaminima i vlaknima pomoći će vam kao i pojačano kretanje. No, nažalost, to neće biti dovoljno da u potpunosti uklonite otrove.

detoksikacija

Zašto? Celulit je potrebno istrljati iz kože. Tu nastupaju razni tretmani za celulit i mršavljenje, a najbolje rezultate daju oni tretmani u kombinaciji masaže, raznih preparata i uređaja za razbijanje masnih stanica. Upravo ova kombinacija potaknut će vašu probavu te pospješiti i regulirati rad unutarnjih organa. Riješit ćete se neugodne nadutosti, ali i ružne narančine kore koju od sada više nećete gledati na sebi, već isključivo na tanjuru.

Ljeto je blizu! Trebate li preporuku kako kombinirati detoksikaciju i anticelulitne tretmane za najveći učinak, javite se u Salon ljepote Ageness Beauty Institut za besplatni savjet.

Foto: Ageness

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...