Tracy Gray: Tvrtke kojima upravljaju žene imaju brži povrat ulaganja

Tracy Gray osnivačica je i direktorica investicijske tvrtke The 22 Capital Group, sa sjedištem u Los Angelesu. Tvrtku je pokrenula potaknuta činjenicom da žene iznimno teško dolaze do investicijskog kapitala za realizaciju svojih ideja. Naime, prema posljednjim istraživanjima žene dolaze do svega oko četiri posto ulagačkog kapitala, što ih stavlja u krajnje nezavidnu poziciju u odnosu na tvrtke i ideje kojima upravljaju muškarci.

Glavna gošća konferencije Women Invest

Taj podatak potaknuo je Antoniju Horak, serijsku poduzetnicu da u suradnji s Udrugom Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria uz potporu Američke ambasade organizira prvu konferenciju na tu temu pod nazivom “Women Invest“. Glavna gošća konferencije bit će upravo Tracy Gray, koja često sudjeluje na sličnim predavanjima, gdje govori o prednostima i mogućnostima ulaganja u tvrtke i poslovne ideje iza kojih stoje upravo žene.

“Mala i srednja poduzeća temelj su svake ekonomije. Žene u takvim poduzećima puno teže dolaze do kapitala za pokretanje posla. Pozajmice i krediti nisu rješenje, jer stavljaju takve tvrtke u podređeni položaj u odnosu na konkurenciju. Rješenje je jedino investicijski kapital, ali do njega žene iznimno teško dolaze”, priča Tracy Gray tijekom jednog predavanja.

Kako bi pokrenula stvari na tržištu, odlučila je sama osnovati tvrtku koja će se baviti ulaganjem u poslove iza kojih stoje žene, ali i nacionalne manjine.

“Žene mogu imati sve, znanje, ideju, suradnike, ali ako nisu na ispravnoj mreži za dobivanje kapitala, teško mogu uspjeti. Da bismo uspjele moramo se same organizirati, stvoriti okruženje u kojem ćemo imati jednake mogućnosti kao i muškarci, a ne čekati da nam se muškarci smiluju. Moramo poduzeti konkretne korake da budemo odlučnije u donošenju odluka, s manjim strahom od poslovnog rizika”, poručuje T. Gray, koja za svoje stavove ima i snažne argumente.

“Novac se mora usmjeriti u poslove koje vode žene. Postojeće tvrtke puno bi više toga postigle da zaposle žene na vodećim pozicijama. Naime, brojne projekcije pokazuju kako je povrat uloženog kapitala u tvrtkama koje vode žene veći od 50 posto, dok je povrat od prodaje oko 42 posto. Jednako tako, brojke pokazuju kad bi žene imale veći pristup kapitalu, u samo pet godina stvorilo bi se šest milijuna novih radnih mjesta.”

Više detalja o konferenciji te prijavu za sudjelovanje mogu se pronaći na web stranici.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više