Uspješno završio Svarog Professional Networking Night

Da je networking u poslovnom svijetu itekako važan, dokazalo je jučer oko 90 poslovnih žena koje su u opuštenoj i zabavnoj atmosferi širile mrežu svojih poslovnih kontakata pa tako otišle doma s punom torbicom posjetnica.

Žene otišle doma s punom torbicom posjetnica

No osim razmijenjenih kontakata, žene su međusobno izmijenile i svoja znanja i iskustva.

 Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem

i jednostavnije ga rješavaju!

 svarog professional networking nightDa žene imaju prednost na ˝muškim˝ radnim mjestima, jer problemu pristupaju na drugačiji način od muškaraca, tvrde moćne žene Badela 1862.

˝Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem i jednostavnije ga rješavaju. Ima situacija kod prvih kontakata gdje muški suradnici ili poslovni partneri gledaju na mene s nevjericom, ali kasnije, u principu, nema problema. Bitno je znanje i dobro snalaženje u poslu, a tada se klasični muški pogled na ženu, na ovakvom radnom mjestu, odmah izgubi.  ˝

Vera Čelar , direktorica proizvodnje jakih alkoholnih pića i vina

svarog professional networking night

I ne samo da jednostavnije rješavaju probleme, nego čak i bolje podnose alkohol što potvrđuje i činjenica da su oko 50% degustatora žestokih pića upravo žene, tvrdi  direktorica razvoja novih tehnologija jakih alkoholnih pića Vesna Jurak.

˝Mnogi kažu da radim posao iz snova, a ja moram složiti s tim. No ne zato što mogu piti na poslu, već zato što je ovaj posao izrazito dinamičan i kreativan. Radim i kao degustator pića, zajedno s mojim timom.  Na dan minimalno degustiramo četiri do pet pića, a nekada i više od 20. Službeno se to zove senzorska analiza. Moramo moći okusiti i najmanje razlike pića. Senzorska analiza se koristi i kako bi svaka serija pića bila jednaka prethodnim serijama. Oko 10 posto degustatora vina su žene, dok je degustatorica žestokih pića 50 posto. Zaključimo tko  bolje podnosi alkohol.

A osim što su dobre kušačice vina, one su i odlične enologinje jer su žene po prirodi suptilnije i preciznije, kaže rukovoditeljica i enologinja Vinarije Daruvar Suzana Jurišić.

svarog professional networking night˝Od dva posla koja obavljam teže mi je biti rukovoditeljica, jer biti enologinja je onaj dio posla u kojem mogu iskazati svu svoju kreativnost i slobodu stvaranja. Ipak smo mi žene mrvicu suptilnije i preciznije, a to je naročito važno kad radite u prehrambenoj proizvodnji. Pošto je moj posao izuzetno snažno vezan uz prirodu, a to meni osobno jako pogoduje i nadahnjuje me, u tom dijelu „punim baterije“ za rješavanje problema rukovoditeljice vinarije.˝

A da žene u muškom svijetu plivaju kao riba u vodi potvrđuje i uspješnost tvrtke Badel 1862. koja na tržištu postoji već 150 godina.

˝Badel 1862, kompanija koja ove godine slavi 150 godina postojanja, tradicije i kvalitete zahtjeva i od nas zaposlenih vrlo širok spektar zahtjeva koje moramo rješavati. Konkretno, u mojem slučaju, to je konstantna briga o svim tržištima, kako domaćem, tako i o svim izvoznim tržištima, a takvih je oko trideset. Svako od njih zahtjeva specifični marketinški miks, rokove, suptilan pristup svakom od njih, a sve to u kratkim rokovima. Pri tome moram imati u vidu sve ono što je do sada napravljeno, rezultate, zahtjeve Uprave, domaće i svjetske trendove i još im uz to ponuditi inovativnost kako proizvoda, tako i načina konzumacije.˝

Tatjana Gerić Podravac, direktorica marketinga i inovacija

svarog professional networking night

A za uspješnost tvrtke Badel 1862., odgovorna je, između ostaloga, i matematička preciznost žena.

˝Imenovanjem na radno mjesto direktorice poslovne funkcije nabava i logistika ključni mi je zadatak bio racionalizacija poslovanja uz povećanje kvalitete proizvoda i usluga jer Badelovim potrošačima treba trajno pružati sadržajno kvalitetne proizvode opremljene funkcionalnom i atraktivnom ambalažom. Održavanje kvalitetnog odnosa s dobavljačima, praćenje omjera cijena i kvalitete sirovina, materijala i usluga osnova su za uspješno obavljanje povjerenog mi zadatka.˝

Barbara Županić, direktorica nabave i logistike

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više