Chelsea Clinton piše dječju knjigu o 13 američkih žena koje su promijenile svijet

Chelsea Clinton, jedna je od heroina u borbi za bolju i pravedniju Ameriku, koja je nakon izbora Trumpa za novog američkog predsjednika postala angažiranija na društvenim mrežama gdje često komentira aktualnu situaciju. Putem Twittera obznanila je i kako će 30. svibnja biti objavljena dječja knjiga koju piše, o američkim ženama koje su promijenile svijet.

Tako će nakon njezine majke Hillary, koja piše knjigu o izbornoj kampanji i porazu od Trumpa, i Chelsea objaviti knjigu kojom želi inspirirati mlade ljude.

„Ustrajanje je moć“

Knjiga pod nazivom „She Persisted“ („Ona je ustrajala“) uključivat će 13 priča američkih žena koje su ustrajale i pravladale brojne teškoće te značajno doprinijele društvu. Od ukupno 13 žena, 12 je poznato, dok se ime posljednje ne spominje, a nagađa se kako bi to mogla upravo biti njezina majka. Među ostalima tu su Oprah Winfrey, sutkinja vrhovnog suda Sonia Sotomayor, aktivistica za prava robova Harriet Tubman…

Knjiga će biti namijenjena svima onima koji su željeli govoriti, a bili su prekinuti, rekla je Chelsea, a prenosi The Hill. „Ovom knjigom želim poslati poruku mladim čitateljima u SAD-u i diljem svijeta, ustrajanje je moć“.

Sam naziv knjige može se povezati s nedavnom aferom u američkom senatu, kad je Mitch McConnell prekinuo Elizabeth Warren u govoru i dao na glasanje prijedlog da joj se zabrani nastavak govora, što je većina republikanaca i učinila. Kasnije je obrazložio kako je vrijeđala ugled kolege senatora i bila upozorena da krši pravilo, a ipak je ustrajala.

“Nevertheless, she persisted” („Ipak je ustrajala“) je nakon toga postao pokličem za mnoge žene u toj zemlji, a mnoge su ovu izreku tetovirale.

S činjenicom da se žene češće prekida u govoru, bila je upoznata i Hillary, koja je tijekom prve debate, u prvih 25 minuta bila prekinuta čak 26 puta.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

korčula konferencija

Dosljednost, vjerodostojnost i autentičnost glavne su uzdanice poduzetnica u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako unaprijediti svoje poslovanje, kako mogu postati još bolji, još inovativniji, kako mogu poboljšati zadovoljstvo...