Kako na zdravi način izgubiti suvišne kilograme, otkrivaju vlasnice Linee Snelle i Fiziovertebre

Održati skladnu tjelesnu figuru i posvetiti se svome zdravlju, nije jednostavan zadatak u moru obaveza koje svakodnevno imamo. Sjedilački način života također nam ne pomaže u tome. Ipak, brojna su znanstvena istraživanja pokazala da je jedna od zajedničkih osobina gotovo svih uspješnih ljudi rad na sebi i svome tijelu. Disciplina u vježbanju i pravilnoj prehrani preslikava se na disciplinu u poslu, a samim time donosi i bolje poslovne rezultate.

To dobro znaju Helena Fjorović i Petra Mesarić Horvat, vlasnice centra Linea Snella, te Patricija Šimić, vlasnica Fiziovertebre, a rezultati koje ostvaruju u svome radu, svjedoče tome. Zato smo s njima porazgovarali o njihovim tvrtkama, načinu na koji njihovi programi mogu pomoći u mršavljenju i prelasku na zdraviji način života te konkretnim rezultatima koje su do sada pokazali njihovi klijenti.

Obje ove tvrtke značajno se razlikuju od uobičajenih fitness dvorana diljem Hrvatske i upravo je inovativnost njihova najveća prednost.

Linea Snella za žene u gužvi

Helena Fjorović i Petra Mesarić Horvat nisu se ni poznavale do prije dvije godine, a danas su odlične partnerice i prijateljice. Upoznale su se u trenutku kada su shvatile da obje imaju istu želju, a to je otvoriti centar za žene u kojem neće trebati ulagati teške napore i puno vremena za ostvarenje cilja u oblikovanju tijela.

“Cilj većine žena je da su zdrave, energične, prihvaćene, ispunjene i da lijepo izgledaju. Bez puno energije teško da mogu obavljati sve poslove koji se od njih očekuju ili obaveze koje su si same odredile”, kaže nam Helena Fjorović.

Kada je naišla na Linea Snellu, Petra je tražila načine kako se i sama vratiti u formu, a upravo je to pronašla u ovome svjetskom brendu koji omogućuje lagan, ugodan, brz i učinkovit način dolaska do rezultata.

Petra i Helena preuzele su slovensku franšizu Linea Snella te je zajedno s partnerima dovele na dvije zagrebačke lokacije, a sa svakom klijenticom potpisuju ugovor kojim im jamče skidanje suvišnih kilograma i centimetara.

Kako funkcionira koncept Linea Snella?

Sastavni dio individualnih programa u centrima Linea Snella je vježbanje u spravi Thermoslim koja predstavlja pobjedničku kombinaciju različitih aktivnih terapija. Zbog djelovanja infracrvenog svjetla, kromoterapije, konstantne temperature od 37°C i aktivno vođene ciljane vježbe, omogućava izuzetne rezultate kod smanjenja kilograma i opsega na najkritičnijim točkama tijela (trbuh, bokovi, stražnjica, bedra).

Kako su nam pojasnile Petra i Helena, učinkovitost vježbanja u Thermoslimu pojačavaju infracrvene zrake koje čak do 4 cm duboko griju tkivo, što predstavlja veliku uštedu vremena ako se uzme u obzir činjenica da tijelo samo za zagrijavanje inače treba gotovo 30 minuta. Kombinacija infracrvenih zraka i aktivnog vježbanja jedini je prirodan, znanstveno dokazan način koji omogućava lokalizirano smanjenje potkožnih masnoća.

“Nakon vježbanja slijedi opuštanje u Bodywarmu, vrsti saune u kojoj pomoću terapije ozonom, aromaterapije, kromoterapije i vlažne atmosfere njegujemo kožu kako bi ostala zategnuta, meka i elastična. Metodu dopunjuje i vježbanje na Thermobikeu, koji je odličan za uklanjanje masti na bokovima, bedrima i stražnjici. Širok izbor najsuvremenijih kozmetičkih terapija poput ultrazvuka ili pressoterapije omogućava još bolje i brže postizanje rezultata”, pojašnjava nam Petra.

Klijentice prezadovoljne rezultatima

Ovakvim načinom pristupa mršavljenju žene obliku tijelu, posebno na najkritičnijim mjestima poput struka i bokova, smanjuju celulit te učvršćuju i poboljšavaju tonus kože. Osim toga, centar nudi cjeloviti pristup mršavljenju, koji uključuje i savjete o prehrani te stručno vodstvo kroz cijeli proces, a to dovodi do realnih rezultata.

Da je to sve zaista tako, potvrđuju brojne zadovoljne klijentice koje se, kako kažu Petra i Helena, redovito javljaju oduševljene rezultatima. Petra i Helena s nama su podijelile nekoliko iskrenih poruka koje su im stigle.

“Moje utočište zdravlja, snage i užitka!  Uspjela sam skinuti 9 kg bez ikakve muke! Prva dva tjedna su bila malo teža s prehranom, dok se nisam uspjela organizirati, naučila složiti obroke u torbu i za na posao, no danas o tome više ni ne razmišljam. Ako i nemam ništa kod sebe, točno znam što uzeti s police u dućanu i kada.” (Svetlana Marohnić, 38 godina)

“Linea je moje otkriće za vježbanje i oblikovanje tijela! Sada nakon 4 mjeseca, 8 kg i 40 cm manje zaključak je da je meni ovo najbolji oblik vježbanja koji pokazuje rezultate, bolje od svih fitnessa i oblika tjelovježbe koje sam do sada probala, a probala sam svašta. Iako predstavlja veći financijski izdatak, vrijedi svake kune.” (Mirna Jurič, 42 godine)

“Mršavljenje i oblikovanje tijela u Linea Snelli za mene je bio pravi izazov. Prihvatila sam ga! Kako je divno kada uđem u dućan i sve što probam, odgovara mi. S konfekcijskog broja 40 pala sam  na 36. Produžila sam ugovor na još godinu dana i tako nastavljam dalje. Svakoj ženi koja ima problema s kilogramima i financijski si to može priuštiti, preporučam da krene u Linea Snellu i s tim divnim osobljem dođe do svog cilja i osjeća se  sretnije i zdravije.” (Maja Sabljić, 39 godina)

Fiziovertebra posvećena fizioterapiji i mršavljenju klijenata

Ponešto drugačiji, ali jednako uspješan pristup mršavljenju i zdravom načinu života ima fizioterapeutkinja Patricija Šimić. U svome centru za fizikalnu terapiju Fiziovertebra pomaže onima kojima je potrebna fizikalna terapija i posturalna rehabilitacija, ali i njeguje trend zdravog načina života.

Njezin tim čine fizioterapeuti, kondicijski treneri i nutricionistkinja, a poseban odnos prema klijentima izdvaja ih iz mase.

“Svakome pojedincu posvećujemo veliku pozornost i orijentirani smo isključivo na rad s njima na individualnoj razini. Dakle, s jednim klijentom radi jedan terapeut ili jedan trener. Pritom se orijentiramo na sve strukture tijela bez obzira radi li se o nekoj lokaliziranoj problematici jer naša je filozofija da je tijelo jedna cjelina te da svaki problem u jednom dijelu tijela nužno izaziva sekundarni problem u nekom udaljenijem dijelu”, pojašnjava nam Patricija.

Kako prehrana u procesu skidanja kilograma igra jednaku ulogu kao i tjelovježba, cijeli se Patricijin tim orijentira na upoznavanje klijenta s činjenicom da je promjena prehrane ujedno i promjena načina života, a ne kratkotrajno rješenje dok ne ostvari svoje ciljeve.

Analiza stanja tijela prije svega

Posebnost Fiziovertebre je i detaljna analiza stanja organizma prije kretanja u proces skidanja kilograma.

“Radimo dijagnostiku u svim segmentima. Nutricionistkinja radi svoju dijagnostiku i analizu, fizioterapeut radi posturalnu dijagnostiku i procjenu svih ortopedskih i posturalnih anomalija koje su nastale kao posljedica prekomjerne težine ili nekih drugih čimbenika, a na kraju svoju dijagnostiku obavlja trener koji radi screening funkcionalnosti pokreta”, govori nam Patricija.

Potonje je iznimno važno jer ako osoba radi treninge na krivi način i kroz pogrešne obrasce kretanja, vježbe su besmislene i vrlo često dovode do ozljeda ili bolova u kralježnici, zdjelici ili preponama.

Koliko je takav način pristupa učinkovit, govore i rezultati zadovoljnih klijenata.

“Svi koji se drže programa, ostvaruju odlične rezultate, no posebno se ponosimo time što, osim mršavljenja, naši klijenti dobiju i jednu dodatnu vrijednost, a to je ispravno držanje, snaga cijelog tijela i korekcija svih posturalnih nepravilnosti, pa samim time i uklanjanje brojnih tegoba koje su ih pratile, posebice vezanih uz kralježnicu i koljena”, zaključuje Patricija.

S obzirom da je ljeto sve bliže, nije naodmet razmisliti o ovim programima. Ipak, još je važnije držati se odabranog programa i nakon ljeta te zdravi način života pretvoriti u svoj novi životni stil.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bračni ugovor za poduzetnice

Bračni ugovor za poduzetnice – Na što trebate obratiti pozornost?

Imovinski odnosi bračnih drugova uređeni su zakonskim odredbama Obiteljskog zakona osim ako bračni drugovi nisu imovinske odnose uredili bračnim ugovorom.