Kako organizirati police u kućnom uredu?

Police su idealan način ‘skladištenja’ stvari, jer su funkcionalne, štede prostor, a usto mogu jako doprinijeti izgledu interijera.  Nije nebitno niti kako ih postavljate, jer ipak vam je u cilju da ih maksimalno iskoristite, jednako kao i površinu na kojoj se nalaze. Kada ih jednom unesete u svoj radni prostor, jednako je važno kako ćete ih organizirati. Morate si stvoriti dovoljno mjesta za sve sitnice, ali jednako tako ostaviti svom radnom prostoru da ‘diše’. Donosimo vam nekoliko ideja kako iskoristiti i organizirati police u radnoj prostoriji vašeg doma, na način da djeluju lijepo, budu što više iskorištene te da izbjegnete prenatrpanost i neurednost koje će narušiti cjelokupan dojam.

Stranice stola kao police u kućnom uredu

police u kućnom uredu

police u kućnom uredu

Ovakvi radni stolovi, koji u svom produžetku već imaju ugrađene police, izrazito su multifunkcionalni – iskoristivi i kao radna površina i kao police te komad namještaj. Vi na raspolaganju imate puno prostora, kao i mjesta za spremanje svih svojih uredskih, ali i drugih potrepština. Vrlo su dekorativni i uklopit će se u svaku prostoriju.

Police mogu biti pregrada kućnog ureda

police u kućnom uredu

Ovakve velike masivne police koje idu od stropa do poda, vrlo su popularne. Osim što služe kao neka vrsta pregradnog zida između dvije prostorije, ostavljaju i dojam otvorenosti i prozračnosti te svim prostorijama osiguravaju dovoljno svjetlosti. Vaš kućni ured ovakvom organizacijom polica igledat će vrlo moderno, a vi ćete imati svoj odvojeni kut z rad i dovoljno mjesta za svoje stvari.

Upotpunite police osobnim detaljima

police u kućnom uredu

Baš kao i u američkim filmovima, gdje svi važni ‘biznismeni’ imaju sliku svoje obitelji na radnim stolovima, i vi možete police oko svog radnog stola ‘oživiti’ osobnim detaljima, slikama djece, crtežima, cvijećem. Što su police prostranije, bit će više mjesta za sve, a vi ćete s tako organiziranim policama imati veću volju i želju da radite jer ćete biti okruženi dragim stvarima.

Kombinirajte kutije i foldere

police u kućnom uredu

police u kućnom uredu

kako organizirati police

Zato što sadržavaju uredske potrepštine, papire, spise ili neki drugi radni materijal, police ne moraju izgledati dosadno, neuredno, pretrpano ili nemaštovito. Sve sitnice možete pospremiti u lijepo stilizirane kutije koje danas možete kupiti na svakom koraku, papire možete umetnuti u fascikle u raznim bojama i široke kutije za foldere…ako se još nađe mjesta, u police možete ubaciti i neku sliku ili knjigu i krajnji dojam bit će fantastičan, nitko neće niti slutiti da se tu krije ‘radna polica’.

Police od poda do stropa

police u kućnom uredu

police u kućnom uredu

Ako imate prostora i potrebe, svakako si priuštite police od poda do stropa, po mogućnosti što šire. Osim obilja malih polica različitih veličina, takav komad namještaja podsjeća na ‘biblioteku’ i time daje prostoru određenu osobnost. Zid koji bi možda zjapio prazan jako ćete dobro iskoristiti, ujedno i dekorirati, a sebi priskrbiti dojam prave radne sobe u kojoj ćete imati mjesta za sve – od knjiga koje rado čitate i obiteljskih fotografija, do uredskih bilješki i fascikala.

foto: brightboldbeautiful.com/pinarest

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

prijave najbolje poduzetnice 2023

Prijave za nagrade najboljim poduzetnicama 2023. su otvorene – evo kako...

Već godinama u Women in Adria organiziramo natječaj za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj. Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje ženskog poduzetništva,...