Marija Mažar na zasićenom tržištu iz godine u godinu organizira sve bolje evente

Naša članica Marija Mažar iz Rijeke, vlasnica je lifestyle portala Stilueta te Alura promocije, firme koja se bavi PR-om i organizacijom događanja.

Modna manifestacija CITY 45 20 powered by Womanary

U pripremi je treće izdanje modne manifestacije CITY 45 20 powered by Womanary koje će se u Rijeci održati 09. srpnja 2016. s početkom u 21:30h te nam je to bio povod za razgovor o tome kako se nametnuti i u ponekad zasićenom tržištu kreirati zanimljive sadržaje.

Neobično ime događanja, što predstavlja?

Kad smo prve godine dobili prilike raditi modnu manifestaciju na najljepšoj lokaciji na Kvarneru, Trsatskoj gradini, znali smo da želimo izbjeći klasične riječi fashion, moda, stil te da želimo stvoriti posebnu manifestaciju, a da bi bila takva i ime je moralo biti posebno. Jedne radne noći sinula nam je ideja te smo manifestaciju nazvali CITY 45 20, broj u nazivu označava početne koordinate grada Rijeke i iako je manifestacija modnog karakteta, pruža brojne mogućnosti nadogradnje sadržaja. Odali smo počast našem gradu, ali i ostali originalni!

Kako organizirati događanje koje će biti zanimljivo jer činjenica je da sadržaja ima puno te je javnost ponekad i zasićena?

Slažem se, događanja ima jako puno, no na svakom je projektu da opravda svoje povjerenje i pobudi interes javnosti. Informacije nikad nisu bile dostupnije, upravo zato svakom projektu dajemo dodatnu čar, neki naš touch kako bi svi otišli zadovoljni te kako bi stvorili efekt da jedva čekaju drugo izdanje. Vode nas originalnost i kvaliteta, mi ne stvaramo samo događaj, stvaramo priču, stvaramo emociju, stvaramo uspomene i pozitivne dojmove. Tako pristupamo svakom događanju u našoj organizaciji.

CITY 45 20

Je li teško pronaći partnere i pokrovitelje događanja?

U današnje vrijeme umjesto teško, radije bih rekla – nije lako. Ukoliko se neka firma/brend/institucija veže uz događanje, na nama je velika odgovornost da opravdamo povjerenje. Budući da nas neki pokrovitelji poput Zapadnog trgovačkog centra Rijeka, Karle, modnih dizajnera prate treću godinu zaredom, smatram da je to velika čast te da smo na dobrom putu.

Koje sve kriterije mora zadovoljiti organizacija događanja da bi joj mogli dati ocjenu uspješnosti?

Puno je faktora koji na kraju definiraju je li događanje bilo uspješno. Prvi je svakako financijski dio te podatak jesmo li laički rečeno „u plusu“. Bitno je opravdati povjerenje svih sudionika, u našem slučaju partnera, pokrovitelja, dizajnera, medija, svih pojedinaca i skupina uključenih u provedbu projekta. Bitna je posjećenost, PR doseg manifestacije, sadržaj i koncept. Svako događanje koje organiziramo organiziramo za dvije publike – sve naše posjetitelje te sve one koji će putem medija i društvenih mreža stvoriti svoje dojmove i imati reakcije, na nama je da u oba slučaju ostvarimo pozitivne dojmove.

Koja je tajna uspjeha ovog projekta?

Tajna ovog projekta je što se radi sa srcem. Poduzetništvo je jedan vrlo zanimljiv, dinamičan i nepredvidiv put, prije tri godine kad sam dobila prvu priliku surađivati s manifestacijom Ljeto na gradini bila sam na svom početku i ovo mi je bila velika prilika. Ovaj projekt se nikad  grubo rečeno ne odrađuje, cijeli tim ulaže velike napore, energiju, ideje kako bi svake godine napravili bolje, više i jače te oduševili naše sugrađane. Vjerujem da je to naša najveća tajna, a sad više nije ni tajna. 🙂

CITY 45 20

Organizator događanja kao zanimanje mnogima djeluje vrlo atraktivno, koje osobine mora imati osoba koja se time bavi i možete li dati neke konkretne primjere u ovom modnom projektu?

Biti organizator događanja zanimanje je bez radnog vremena, mailovi, mobitel/i, društvene mreže, za vrijeme priprema ovo je osoba koja je na raspolaganju apsolutno svima i koordinira mjesecima sve procese koji se svedu na kraju na dva sata programa. Ovaj posao zahtjeva staloženost, proaktivnost, kreativnost, kolegijalnost, dobre kontakte u svim područjima i dobar stav koji će svim ostalima članovima tima u kritičnim situacijima uliti povjerenje, sigurnost i motivaciju. CITY 45 20 manifestacija svake godine iznenađuje, stalno izlazimo iz zone ugode i osmišljavamo nove načine kako biti drugačiji, svoji, prepoznatljivi. Sama kampanja ove godine aludira na naše umjetničko poimanje mode, naime išli smo s ilustracijama Ariane Linić, tri žene predstavljaju tri godine manifestacije te simboliziraju ženu koja voli sebe, ženu koja voli druge, ženu koja voli život.

Uz to, po svim smo pitanjima proaktivni, ovo je prva godina u kojoj će se revija održati na dvije etaže te će se simultano održavati dvije revije. Još smo napravili jedan iskorak, jedan od medijskih pokrovitelja manifestacije je popularan Instagram profil FASHIONLOVERCROATIA koji okuplja preko 25 tisuća fanova, nama odličan kanal informacija i promocija dizajnera koji su dio naše manifestacije. Društvene mreže su jedan vrlo jaki medij i iako kod nas ta percepcija još kasni, ovim smo korakom dali do znanja kako je Instagram itekako bitan za našu modnu scenu te smo sretni što smo pomakli granice i po ovom pitanju.

Što sve očekuje vaše posjetitelje 09.07. u Rijeci?

Kao prvo želim naglasiti da je ulaz slobodan za sve posjetitelje te vjerujem da će Trsatka gradina i ove godine dočekati stotine ljubitelja mode i umjetnosti. Pripremili smo puno iznenađenja, a bit će predstavljeno desetak dizajnera iz cijele Hrvatske i brendova te puno modnih trendova u jednom posebnom ozračju. Podržavamo domaće kreativce i poduzetništvo te s nestrpljenjem čekamo modnu priču pod zvjezdanim nebom Kvarnera u dosad neviđenom konceptu.

Foto: Alura

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strateški poslovni dizajn

Razvijte poslovanje kroz strateški poslovni dizajn

Upoznati ste s različitim metodologijama i alatima i još uvijek se pitate kako stvoriti uspješne poslovne transformacije dizajnom usmjerenim na krajnjeg...