Meryl Streep: „Kad moćni koriste svoje položaje da bi maltretirali druge, svi mi gubimo“.

Donald Trump izabran je za američkog predsjednika prije dva mjeseca, no mnoge osobe razočarane predsjedničkim izborima odlučile su uzeti stvar u svoje ruke. Među njima je i glumica Meryl Streep koja je na dodjeli Zlatnih globusa održala govor posvećen upravo njemu.

Govor Meryl Streep posvećen Donaldu Trumpu

Meryl je dobila počasnu nagradu za životno djelo koja nosi ime Cecila B. DeMillea, zbog iznimnog doprinosa filmskoj industriji, a u svom govoru uputila je niz kritika na račun novoizabranog američkog predsjednika. No, zanimljivo je kako ni u jednom trenutku nije spomenula Trumpovo ime,

Među ostalim, nazvala ga je nasilnikom koji ne poštuje i ponižava druge.

Ono što je Meryl posebno zasmetalo bilo je kad se Trump – osoba koja želi biti na najuglednijoj poziciji u SAD-u, u svom govoru 2015. godine rugao novinaru s posebnim potrebama i imitirao ga.

Budući da je Trump tijekom kampanje bio protiv imigranata, dotaknula se i teme stranaca u Hollywoodu. „Hollywood je pretrpan strancima i ako nas sve izbacite, nećete imati što za gledati osim nogometa i borilačkih vještina, koje nisu umjetnost“, poručila je te dodala kako nepoštovanje potiče nepoštovanje, a nasilje potiče nasilje. „A kad moćni koriste svoje položaje da bi maltretirali druge, svi mi gubimo“.

Mnogi su se nakon toga oglasili na društvenim mrežama i zahvalili joj na hrabrom govoru. I sam Trump je reagirao na njen govor te za New York Times rekao kako ga ne čudi napad „grupe liberalnih ljudi iz svijeta filma“, a glumicu nazvao „ljubiteljicom Hillary Clinton“.

Meryl je podržala Hillary u kampanji i  istaknula kako je Hillary Clinton inspirira mlade generacije jer se već 40 godina bori za djecu  i obitelj. A iako Hillary nije postala prva američka predsjednica, u što je glumica vjerovala, ona je i dalje podržava i ne skriva svoje mišljenje prema Trumpu.

https://www.youtube.com/watch?v=NxyGmyEby40

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više