Vipnet razvio novu uslugu SMS plaćanja u kafićima i drugim prodajnim mjestima

Nova usluga mKovanice omogućuje svim mobilnim Vip korisnicima SMS plaćanje računa na lokacijama s oznakom „send2pay“, uključujući kafiće, restorane, pekarnice, frizerske salone i druge obrtničke radnje.

Nova usluga Vipneta – mKovanice

Usluga mKovanice razvijena je u suradnji s tvrtkom Abit d.o.o. koja je pokrenula projekt za plaćanje usluga SMS porukom na prodajnim mjestima i ugostiteljskim objektima s oznakom „send2pay“.

Korištenje je jednostavno i dovoljno je da korisnik na prodajnoj lokaciji s oznakom „send2pay“,  pošalje SMS poruku na broj 700007 s ključnom riječi koja je ispisana na računu prodajnog mjesta te će potvrda o plaćanju stići u obliku povratne SMS poruke na Vip mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu. Popis prodajnih mjesta u kojima je omogućeno plaćanje putem ove usluge objavljen je na facebook.com/send2pay.

Putem platforme mKovanice ostvaruje se plaćanje za proizvode i usluge trećih strana korištenjem platnih usluga i elektroničkog novca gdje je Vipnet isključivo posrednik u provođenju transakcije. Cijene proizvoda i usluga utvrđene su cjenicima davatelja proizvoda i usluga. Vipnet će i u budućnosti razvijati usluge na platformi mKovanice obogaćujući je suradnjama s budućim poslovnim partnerima.

mKovanice je posljednja u nizu usluga mobilnog plaćanja u Vipnetovoj ponudi. Prva SMS parking usluga na svijetu, bila je tek početak. Vipnetova inovacija predstavljena je 2001. godine i vrlo je brzo postala nezaobilazan dio plaćanja parkinga. Vipnet je 2013. prvi na hrvatskom tržištu predstavio komercijalnu uslugu baziranu na NFC tehnologiji (Near Field Technology) naziva „Vip mPrijevoz” te su Osječani dobili mogućnost plaćanja javnog prijevoza NFC pametnim telefonima. Iste godine Vipnet je u suradnji s tvrtkom Sustav javnih bicikala koja stoji iza branda Nextbike unaprijedio i pojednostavio korištenje usluge javnog prijevoza za sve Vip i Tomato korisnike te im omogućio nadoplatu računa mobilnim telefonom uz korištenje usluge mPrijevoz.

Foto: Vipnet

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...