Uz pomoć LinkedIna saznajte jeste li dovoljno plaćeni

LinkedIn je u srijedu uveo novu značajku pod nazivom LinkedIn Salary pomoću koje možete saznati koja je prosječna plaća za vašu poziciju, piše portal Mashable.

Izborite se za plaću koju zaslužujete

Na ovaj način se nastoji pomoći korisnicima da saznaju jesu li dovoljno plaćeni za posao koji obavljaju. Potrebno je navesti naziv radnog mjesta i grad kako bi se pokazala prosječna plaća za tu poziciju. Zasad se to odnosi samo na SAD-u, Veliku Britaniju i Kanadu.

Osim osnovne plaće, u obzir se također uzimaju i drugi oblici naknade koji ulaze u plaću. Portal Fortune ističe kako korisnici mogu navesti i godine iskustva, razinu obrazovanja i ostale kriterije, no zanimljivo je kako se plaća ne dijeli prema spolu.

Iako su žene često potplaćene za obavljanje istog ili sličnog posla kao i njihovi muški kolege jer u svojim pregovorima o plaći nisu dovoljno nametljive i agresivne, čini se kako LinkedIn pokušava ukloniti razlike u plaćama na temelju spola.

Ovo nije prvi pokušaj da se transparentno prikažu informacije o plaćama, ali će sigurno pomoći zaposlenicima da vide jesu li dovoljno plaćeni i trebaju li tražiti povišicu.

Novosti u LinkedInu

Ovo je tek jedna od novosti koje LinkedIn pruža. Nedavno je uveo opciju pod nazivom Open Candidates uz pomoć koje se možete tražiti posao, a da vaš poslodavac i ostatak ljudi u vašoj mreži to ne vidi.

Osim toga, uveo i Apply Starters koja omogućava da podijelite svoj LinkedIn profil s poslodavcima prilikom prijave za posao te Career Pages koja dopušta da poduzeća istaknu koje su mogućnosti napredovanja kandidatima za određenu poziciju na poslu te ih tako potaknu da se prijave.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...