Prvog dana HOW Festivala prikazani novi načini međunarodnog hotelskog poslovanja

U četvrtak, 28.rujna 2017.godine otvoren je prvi europski festival hotelskih operacija HOW u Falkensteiner hotelu Iaderi u Zadru.

Započeo HOW Festival

Za HOW Festival, koji okuplja srednji menadžment- direktore hotela, voditelje hotelskih odjela i direktore operacija, izuzetno veliki broj sudionika je pokazao interes te je HOW već u prvoj godini organiziranja okupio preko 500 osoba!

Skup su pozdravili g. Ante Rados, direktor turističke zajednice grada Zadra i Josip Zaher, potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore kao partner Festivala.

Međunarodni trendovi u hotelskom poslovanju

Velike tvrtke ulažu u nove trendove i stvaraju posve novo i drugačije ugostiteljstvo.

Centralna panel diskusija nakon otvorenja HOW Festivala 2017 okupila je tri vrhunska stručnjaka koji su svoju karijeru u potpunosti posvetili hotelskoj industriji.

Panel, vođen moderatoricom i organizatoricom HOW Festivala, Marinom Franolić, zaintrigirao je publiku, u kojoj su nove načine međunarodnog hotelskog poslovanja željeli iz prve ruke saznati svi sudionici- ugostitelji, hotelijeri, mali, srednji i veliki poduzetnici čiji je biznis usko vezan uz ovu brzorastuću granu gospodarstva.

započeo HOW Festival

Edwin Broers, regionalni potpredsjednik CEE, Wyndham Hotel Group, istaknuo je važnost motivacije nove generacije kao gostiju, ali i hotelijera.

Broersova vizija novog poslovanja u hotelijerstvu nalazi se u suradnji velikih hotelskih lanaca s online turističkim agencijama i njihovoj sinergiji. Biznis modeli se, kako navodi, rapidno i intenzivno mijenjaju i hotelska industrija se mora prilagoditi gostima i ulagati u marketing za privlačenje zaposlenika.

započeo HOW Festival

Jacques Morand, potpredsjednik SEE Hyatt Hotels & Resort na najviše mjesto poslovanja stavlja iskustvo gosta. Visoka kvaliteta usluge, što uključuje i prepoznavanje potreba svakog gosta i odgovaranje na te potrebe u pravom trenutku, stvara odanost.

Hotelski posao, bez obzira na tehnologiju kojom unaprjeđuju samu uslugu, treba se raditi s puno emocije i osjećaja. Naš redoviti gost, naš je član obitelji.

Frank Reul, Voditelj razvoja Orbis/Arccorhotels EE, kao recept uspjeha u praćenu novih gostiju i novih trendova kaže: “Naša je zadaća da predvidimo što naš gost želi i prije nego on sam to zaželi.”

U ostvarenju takve hotelijerske mehanike, pomažu podaci koje korisnici sami svojevoljno daju, te time pomažu hotelijerima da daju bolju uslugu. Hoteli, kažu Reul, su bili uspavani u vrijeme kad je Booking počeo a sad je vrijeme da svom gostu daju izbor da svoj smještaj rezerviraju kad god žele, gdje god žele.

Imaš li strasti za posao koji radiš, složili su se sugovornici, onda si pobjednik. Bez strasti, trebaš razmišljati o drugom poslu. Rekli bi da to vrijedi za sve generacije i trend je koji u uspješnom poslovanju nikad ne prestaje.

Foto: HOW Festival

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više